Klimaatneutraal vliegen

Steeds meer bedrijven en organisaties besteden bij hun reisbeleid aandacht aan het klimaat. Vliegen is immers een van de grootste bronnen van CO2-uitstoot en heeft een grote impact op ons klimaat. Als u in het kader van het MVO- of duurzaamheidsbeleid de impact van uw bedrijf op het milieu wil beperken, bieden wij u de mogelijkheid om de CO2-uitstoot te compenseren door een GreenSeat stoel te boeken. Terwijl u vliegt, compenseert u op deze manier de CO2-uitstoot door elders in duurzame energieprojecten te investeren. Heeft u interesse in klimaat neutraal vliegen? Neem dan contact op met uw persoonlijke Account Manager.

Vlieg klimaatneutraal door CO2-uitstoot te compenseren
GreenSeat

Wanneer u een GreenSeat boekt, wordt de CO2-uitstoot van uw vlucht berekend en automatisch omgerekend naar het bedrag dat geïnvesteerd moet worden om deze uitstoot te compenseren. In de praktijk is het slechts een verhoging van 1 tot 3% op uw ticketprijs. Wanneer uw bedrijf een contract met Climate Neutral Group afsluit om de CO2-uitstoot van de vluchten te compenseren, dan verzorgen wij voor elke reis de administratie en de facturatie. U ontvangt jaarlijks een certificaat met het aantal ton CO2 dat u heeft gecompenseerd.

Climate Neutral Group (CNG)

Uw GreenSeat toeslag wordt geïnvesteerd in projecten van de Climate Neutral Group (CNG), een social venture met als doel: het klimaatneutraal maken van organisaties. CNG investeert in duurzame energieprojecten die CO2-uitstoot vermijden en een bijdrage aan de lokale bevolking leveren. De projecten van CNG worden gecontroleerd volgens de richtlijnen van strenge, onafhankelijke partijen, zoals de Verified Carbon Standard (VCS) en de Gold Standard.

Hier vindt u aanvullende informatie over klimaat neutraal vliegen via de Climate Neutral Group.