Alitalia live, love fly

Alitalia – Società Aerea Italiana is de grootste Italiaanse luchtvaartmaatschappij met vluchten naar meer dan 20 Italiaanse bestemmingen en meer dan 70 bestemmingen wereldwijd. De kwaliteit van de service, de aandacht voor de klantervaring en het hoge niveau van de professionaliteit zijn altijd al kenmerkend geweest voor Alitalia. Het karakteristieke Italiaanse comfort en de typisch Italiaanse elegantie zijn altijd aanwezig aan boord van de Alitalia-vliegtuigen.  

Alitalia vliegt drie keer per dag direct vanaf Amsterdam naar Milaan Linate en twee keer per dag naar Rome Fiumicino van waaruit onze passagiers toegang hebben tot de rest van ons wereldwijde netwerk.  

Vloot

Alitalia beschikt over een vloot van 4 soorten vliegtuigtypes langeafstandsvliegtuigen (Boeing 777-300 ER, Boeing 777-200 ER, Airbus A330-200), middellangeafstandsvliegtuigen (Airbus A321, Airbus A320, Airbus A319) en regionale vliegtuigen (Embraer 190 en Embraer 175). De nieuwe vliegtuigen hebben een lager brandstofverbruik en een aanzienlijke vermindering van de CO2-uitstoot.

Route netwerk

Met zeven hubs in de grootste stenden van Italië staan wij garant voor een betrouwbare verbinding met de grote internationale en intercontinentale bestemmingen.

Dankzij dit netwerk heeft Alitalia bereik in heel Italië en kan zo directe aansluitende vluchten naar de belangrijkste Europese hoofdsteden en de snelst groeiende intercontinentale markten voor de toerist en de zakenreiziger aanbieden.

Travel classes

Het onderscheidende comfort en de elegantie in Italiaanse stijl zijn altijd aanwezig aan boord van het vliegtuig van Alitalia. Alitalia biedt 4 serviceklassen: Magnifica, Business Class medium Haul, Premium Economy en Economy Class.

Alitalia kreeg in 2019 twee prijzen van het gezaghebbende Amerikaanse tijdschrift Global Traveler: voor het eerst de award “Best Business-Class Seat Design” en voor de negende opeenvolgende editie de award “Best Airline Cuisine” in de Magnifica class.

Skyteam

Alitalia is lid van de luchtvaart alliantie SkyTeam. In totaal bestaat het route netwerk van SkyTeam uit meer dan 1.000 bestemmingen in 187 landen.

In 2010 trad Alitalia ook toe tot de TransAtlantische joint venture met Air France – KLM en Delta Air Lines. Dankzij de joint venture tussen deze bedrijven hebben passagiers nu toegang tot het grootste transatlantische netwerk ter wereld.

Loyalty programma

MilleMiglia, het frequent flyer programma van Alitalia, heeft meer dan 4 miljoen deelnemers. Het programma biedt deelnemers nu nog meer mogelijkheden om Miles te sparen en te besteden op alle vluchten van Alitalia en SkyTeam, maar ook voor allerlei privileges en exclusieve diensten. Het aanbod wordt verder aangevuld met nieuwe diensten en producten van een groeiend aantal commerciële partners.