Etihad: Verenigde Arabische Emiraten en Abu Dhabi

Etihad is de nationale airline van de Verenigde Arabische Emiraten en heeft haar thuisbasis in Abu Dhabi. De relatief jonge airline vliegt naar meer dan 90 bestemmingen in meer dan 50 landen. Daarbij wordt gebruik gemaakt van een jonge vloot, die gemiddeld slechts 6,1 jaar oud is en o.a. bestaat uit de Airbus A380, Boeing 777 en 787 Dreamliner. Op Abu Dhabi Airport is de New Midfield Terminal in aanbouw en zal later dit jaar worden geopend.

On board
Etihad staat bekend om zijn uitstekende service en luxe on board product. Focus ligt ook bij de diverse keuzemogelijkheden die elke passagier kan doen om zijn vlucht zo comfortabel en aangenaam mogelijk te laten verlopen. Zo is er in economy class keuze voor een stoel met extra zit- en beenruimte of de keuze voor een gegarandeerd lege stoel naast de eigen stoel. De onlangs gerestylde Economy class op de wide-body vliegtuigen biedt een uitgebreid entertainmentsysteem inclusief live tv, wifi op geselecteerde vluchten, bistro-stijl maaltijden en een flying nanny die ouders assisteert op longhaul vluchten.

De nieuwe Economy-stoelen
De Economy class in de narrow body vloot (Airbus A320 en A321) zal de komende periode worden gerestyled, waarbij de nieuwe Economy-stoelen meer knievrijheid, leefruimte en comfort zal bieden. Elke stoel is voorzien van een USB oplaadpunt en aanpasbare telefoon- en tablethouder. E-BOX stream is een nieuwe streamingsdienst die passagiers meer dan 300 uur entertainment biedt vanaf de eigen device. Passagiers kunnen E-BOX stream downloaden vanaf de App Store of Google Play. De mobiele telefoon kan aan boord gebruikt worden zoals op de grond.

Business class
In business class biedt Etihad flat beds op de meeste vluchten (m.u.v. korte vluchten), zodat men uitgerust op de bestemming aankomt, à carte-menu, noise cancelling headset, eigen stroomvoorziening en USB ingang en een Acqua di Parma amenity kit.

Duurzaamheid
Aan boord is aandacht voor duurzaamheid, zo is het servies van upcycled plastic en het bestek 85% lichter dan voorheen, waarmee er minder brandstof wordt verbruikt en de CO2 uitstoot aanzienlijk lager is.