Brussels Airlines: We go the extra smile

Brussels Airlines is de Belgische luchtvaartgroep die het grootste aanbod van vluchten van en naar de Europese hoofdstad Brussel aanbiedt. De 43 vliegtuigen en ruim 3500 werknemers van de Brussels Airlines groep staan garant voor meer dan 300 dagelijkse vluchten naar meer dan 60 Europese, Afrikaanse en Amerikaanse premium luchthavens.

Op haar Europese bestemmingen, voornamelijk aangevlogen met vliegtuigen van het type Airbus A319/A320 en Avro RJ100, Brussels Airlines biedt je de keuze uit 4 verschillende reisklasses: Bizz&Class, Flex&Fast, Light&Relax en Check&Go. Op haar medium haul en long haul aanbod worden de passagiers verwelkomd in een “Business” en “Economy” klasse. Long Haul vluchten worden door Airbus A330-200/300 toestellen geopereerd.

Naast de 19 bestemmingen in Afrika biedt Brussels Airlines in samenwerking met haar intercontinentale partners nog een long haul aanbod naar de Verenigde Arabische Emiraten, China, Thailand, Indië en Noord Amerika. Brussels Airlines is eigendom van SN Airholding en bouwt verder op 80 jaar Belgische luchtvaartgeschiedenis. In juni 2009 maakte Lufthansa zijn intrede in de aandeelhouderstructuur en het kapitaal van de Belgische luchtvaartmaatschappij door de aankoop van 45% van de aandelen. Sinds 9 december 2009 is Brussels Airlines lid van het globaal samenwerkingsverband Star Alliance, ’s werelds grootste luchtvaartalliantie.