Overzicht: dit zijn de drukste luchthavens van Europa volgens de nieuwste cijfers

Inmiddels hebben alle luchthavens in Europa hun passagierscijfers van april gepubliceerd, waardoor branchevereniging ACI Europe de balans en een top vijf kon opmaken. Jaar-op-jaar steeg het aantal passagiers met 8,5 procent. Daardoor lag het reizigersvolume op Europese luchthavens nog slechts 0,2 procent onder het niveau van pre-coronajaar 2019. “Het vliegverkeer is nog maar een haartje verwijderd van volledig herstel”, aldus ACI.

Wel zijn er grote verschillen tussen de Europese landen: Finland (-30,6 procent) en Slovenië (-29,5 procent) hebben nog een lange weg te gaan voor het vliegverkeer hersteld is. Dat Finland zo slecht presteert, komt mede doordat Helsinki een belangrijke hub is tussen Europa en Oost-Azië. Finnair heeft veel last van de sluiting van het Russische luchtruim en de haperende Chinese economie. In het kleine Slovenië ging home carrier Adria Airways eind 2019 failliet.
Sommige landen zitten juist al ruim boven het pre-coronaniveau, zoals Griekenland (+21,7 procent) en Kroatië (+20,9 procent). Dat komt doordat die landen nog populairder zijn geworden als vakantiebestemming. Onlangs maakte KLM nog bekend het aantal vluchten naar Kroatië flink op te schroeven. Andere landen waar het vliegverkeer al ruimschoots hersteld is, zijn onder meer Polen (+20,3 procent) en Malta (+18,5 procent).

Bekijk hieronder de top vijf drukste luchthavens van Europa in april, afgerond op 0,1 miljoen (en de groei of krimp ten opzichte van april 2019, het laatste jaar vóór de coronacrisis).

  1. Londen Heathrow: 6,7 miljoen passagiers (-1.4 procent)
  2. Istanbul Airport: 6,6 miljoen passagiers (+22,4 procent)
  3. Parijs CDG: 5,8 miljoen passagiers (-11,5 procent)
  4. Schiphol: 5,5 miljoen passagiers (-10,4 procent)
  5. Madrid Barajas: 5,4 miljoen passagiers (+6,7 procent)

Op ruime afstand van de top vijf volgden Frankfurt Airport op plaats zes, met 5,1 miljoen passagiers, en Barcelona Airport op plaats zeven, met 4,6 miljoen passagiers.


(Bron: Zakenreisnieuws.nl)

Deel deze pagina
×

"Overzicht: dit zijn de drukste luchthavens van Europa volgens de nieuwste cijfers"

Bezoek ons tijdens de Business Travel Show Europe

De Business Travel Show Europe is hét platform voor innovaties en ideeën die het zakenreismanagement vernieuwen en verbeteren. Belangrijke onderwerpen zijn zakenreisbeheer, reisrisicobeheer, klantenbindingsprogramma’s en prijsbeheer. Hier worden de nieuwste producten

Lees verder
Social media