VCK Travel gaat verder als global TMC na overname door Gray Dawes Travel

Een nieuw jaar en een nieuwe toekomst. Meer dan ooit hebben wij nu reden om iedereen een gezond en voorspoedig nieuw jaar te wensen. We beginnen dit nieuwe jaar meteen goed. Graag willen we het nieuws met u delen dat op 3 januari 2024 de verkoop van VCK Travel aan Gray Dawes Travel is afgerond.

Waarom deze overname?

Gray Dawes Travel, onderdeel van de Gray Dawes Group, is het langst bestaande reismanagementbedrijf van het Verenigd Koninkrijk. Met kantoren in het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten, Australië en nu ook Nederland, bedraagt de jaarlijkse omzet meer dan €500 miljoen. Gray Dawes wordt beschouwd als een van de grootste bedrijven voor business travel management in Europa. Wij zijn enthousiast over de overname door deze gerenommeerde onderneming, omdat we u hierdoor wereldwijd nog beter kunnen assisteren en omdat we zo nog beter kunnen voldoen aan de eisen die aan internationaal reismanagement worden gesteld.
VCK Travel heeft zich ontwikkeld tot een toonaangevende Travel Management Company (TMC) in de Nederlandse en Europese markt. Wij hebben steeds de nadruk gelegd op het bieden van uitstekende dienstverlening met behulp van geavanceerde technologieën.

Steeds meer internationale klanten vragen ons om diensten aan te bieden in andere landen, waaronder in  het Verenigd Koninkrijk, met één contract en met één uniform computersysteem. Daarom is besloten om samenwerking te zoeken met een strategische TMC, die zich richt op de klant en medewerker, zodat er sterker internationaal kan worden geopereerd. Het was hierbij voor ons belangrijk om ervoor te zorgen dat u kunt blijven rekenen op de uitstekende dienstverlening die u van ons gewend bent. Gray Dawes past goed in deze beschrijving. Ook de wereldwijde uitbreidings- en groeiambities van Gray Dawes maken dit een geschikt partnerschap.

Technologie speelt een steeds belangrijkere rol in ons functioneren. De complexiteit van onze industrie en de hoge kosten van onder andere automatisering maken het zoeken naar schaalvoordelen een logische stap. Gray Dawes heeft een vergevorderde samenwerking met veel belangrijke technologiepartners die voordelen bieden voor zowel VCK Travel als voor onze gewaardeerde klanten.

Zoals u weet, hechten wij veel waarde aan de Personal Touch. Dit zit ook in het DNA van Gray Dawes. De wereldwijde integratie met Gray Dawes maakt 24×7-diensten beter mogelijk en voor onze klanten zal dit een naadloze ervaring worden. Internationale klanten kunnen hun gegevens consolideren en managementrapporten ontvangen voor al hun vestigingen, over de hele wereld. Communicatie met onze buitenlandse kantoren wordt eenvoudiger en efficiënter. Met kantoren in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Australië hebben we nu echt een wereldwijde dekking.
Suzanne Horner, Gray Dawes Group CEO
Suzanne Horner, CEO van de Gray Dawes Group: “Ik bewonder het bedrijf dat Ed Berrevoets en zijn team hebben opgebouwd al lange tijd. Dit nieuwste hoofdstuk in onze ontwikkeling – de veertiende overname van Gray Dawes tot nu toe – markeert een opwindende tijd voor ons en onze klanten.”
Fergus Glenapp, voorzitter van Gray Dawes: “We zijn verheugd een bedrijf overgenomen te hebben met de reputatie en historie van VCK Travel. Het biedt ons een uitzonderlijk Europees platform om onze activiteiten wereldwijd verder uit te breiden.”
Fergus Glenapp, voorzitter van Gray Dawes
Ed Berrevoets
Ed Berrevoets, Managing Director van VCK Travel: “Er zijn zoveel overeenkomsten tussen beide bedrijven, wat deze partnerschap tot een zeer natuurlijke match maakt. Door deel uit te maken van de Gray Dawes Group zullen we in staat zijn om de sterke punten van beide bedrijven te benutten en zo verbeterde, wereldwijde mogelijkheden te bieden aan zowel ons personeel als onze klanten.”

Wie is Gray Dawes?

Gray Dawes Travel is opgericht in 1927 en werd in 1946 de tweede TMC ter wereld die een IATA-licentie kreeg. Het bedrijf is eigendom van de familie Inchcape en is solide gefinancierd en een winstgevende onderneming.

Gray Dawes is net als wij 365 dagen per jaar volledig bereikbaar. Door de wereldwijde aanwezigheid volgens het “follow the sun” principe, biedt Gray Dawes met deze overname 24-uurs bereikbaarheid en zijn ze volledig in staat om wereldwijd te reageren op situaties en uitdagingen, om zo het hoogste niveau van ondersteuning en bescherming te bieden voor uw reizigers.

Gray Dawes Travel heeft alle benodigde technologische mogelijkheden in huis om uw contract volledig te kunnen ondersteunen. Ze zullen hun omvang en ervaring met alternatieve technologieën, waar ze marktleiders in zijn, inzetten om u zowel online als offline een uitstekende service te bieden.

Gray Dawes is een belangrijk lid van de Business Travel Association (BTA), de beroepsvereniging voor reismanagementbedrijven in het Verenigd Koninkrijk. De CEO van Gray Dawes, Suzanne Horner, is lid van het bestuur van de BTA en de huidige voorzitter – de eerste vrouwelijke voorzitter van de BTA trouwens. Suzanne werd ook recentelijk door Business Travel News Europe (BTN) uitgeroepen tot een van de meest invloedrijke personen in de branche in 2023!

Het bedrijf staat erom bekend uitzonderlijke dienstverlening te bieden en kan bogen op een percentage klantbehoud van 97%. In 2021 werd Gray Dawes tijdens de prestigieuze Business Travel Awards uitgeroepen tot Travel Partner of the Year in de categorie European TMC.

Voor meer informatie over Gray Dawes Travel en de bredere Gray Dawes Group, kunt u hun websites bezoeken op https://www.gdg.travel  en https://graydawes.org.

Wat kunt u nu verwachten?

Voor de korte tot middellange termijn is het echt business as usual. Samen met Gray Dawes zullen wij zorgen voor een soepele overgang naar hun systemen en processen om de toch al goede service die u van VCK Travel krijgt nog verder te verbeteren. Al het personeel van VCK Travel zal blijven werken vanaf hun huidige locatie. U kunt dus rekenen op dezelfde teams die uw account ondersteunen.

Gray Dawes wil VCK Travel gebruiken als een springplank voor verdere uitbreiding op het Europese continent. De positie van VCK Travel op de Nederlandse markt is aantrekkelijk en versterkt hun kennis en biedt toegang tot de Europese markt. Dit biedt dus nieuwe groeimogelijkheden voor VCK Travel.

Het merk VCK Travel zal uiteindelijk verdwijnen en onze dienstverlening zal dan verder gaan als Gray Dawes Travel, maar pas wanneer de nieuwe systemen zijn geïmplementeerd en u daar de volledige operationele voordelen van hebt kunnen ervaren. In de tussenliggende periode zullen beide merken naast elkaar bestaan: VCK Travel – a Gray Dawes Group company. Deze co-branding zal verschijnen op alle toekomstige correspondentie, van offertes, reisschema’s en boekingsbevestigingen tot facturering en e-mails.

Onze overname door Gray Dawes markeert een nieuw hoofdstuk in de trotse geschiedenis van VCK Travel en belooft een mooie tijd voor onze klanten. Er zijn zoveel overeenkomsten tussen beide bedrijven, wat deze partnerschap tot een zeer natuurlijke match maakt. Zoals u weet, zijn we er trots op om de allerbeste service te bieden, met de Personal Touch. Dat is een gedachtengoed dat we delen met Gray Dawes. Door deel uit te maken van de Gray Dawes Group zijn we nu nog sterker en in staat om betere, wereldwijde mogelijkheden te bieden aan u, uw reizigers en uw bedrijf.

De uitbreiding van Gray Dawes naar Europa is ongelooflijk spannend. Het is voor hun de volgende stap in hun wereldwijde groeiplan en maakt het cirkeltje rond voor wat betreft hun unieke strategie van dienstverlening waar wij nu deel van uitmaken. ‘Buiten kantooruren’ is bijvoorbeeld gewoon niet meer van toepassing voor Gray Dawes; als nieuw onderdeel van Gray Dawes zijn we zijn ALTIJD BESCHIKBAAR voor onze klanten, waar en wanneer ze ook assistentie nodig hebben. En met een gedeeld technologieplatform binnen de hele Gray Dawes-operatie, genieten hun klanten van een naadloze persoonlijke service. Met het follow the sun uitgangspunt bereikt u ons voortaan van Groot-Brittannië via Amerika en Australië en nu ook in Europa; de vier kernhubs van het wereldwijde bereik van het nieuwe Gray Dawes.

Mocht u opmerkingen of vragen hebben over de overname, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.
Deel deze pagina
×

"VCK Travel gaat verder als global TMC na overname door Gray Dawes Travel"

Social media