Goed voorbereid op zakenreis

Goed voorbereid zakenreizen

Nu de meivakantie voorbij is zou de rust op Schiphol terug moeten keren, maar helaas is niets minder waar. De personeelstekorten bij Schiphol en bij de luchtvaartmaatschappijen blijven aanhouden, waardoor de drukte op onze nationale luchthaven nauwelijks bij te benen is. Op drukke dagen kan dit zelfs er toe leiden dat er vluchten geannuleerd moeten worden.

Is reizen per auto of trein geen optie en is vliegen echt noodzakelijk voor uw zakenreizigers? Dan volgen hier onze adviezen om zo goed mogelijk voorbereid op Schiphol aan te komen. 

Hou rekening met de coronaregels op uw bestemming.

In Nederland zijn er zo goed als geen coronaregels meer, maar dit betekent niet dat u geen rekening hoeft te houden met eventuele coronaregels op uw bestemming.

Of er op uw bestemming specifieke coronaregels gelden kunt u op www.nederlandwereldwijd.nl/reisadvies controleren.

Check thuis in.

Veel luchtvaartmaatschappijen bieden de mogelijkheid om thuis alvast online in te checken. Dat scheelt tijd bij de incheckbalies. In een aantal gevallen kan dit niet, omdat de luchtvaartmaatschappij moet controleren of u voldoet aan alle voorwaarden om naar het land van bestemming te reizen.

Kunt u wel gewoon vooraf inchecken en reist u bovendien alleen met handbagage? Dan mag u gelijk doorlopen naar security.

Ga naar www.vcktravel.nl/travel-info/online-inchecken/ om online in te checken.

Wees op tijd op Schiphol.

Afhankelijk van hoe laat u kunt inchecken, kunt u er over het algemeen van uitgaan dat u 2 uur van tevoren bij Europese vluchten en 3 uur van tevoren bij intercontinentale vluchten op Schiphol moet zijn. Wordt er echter (grote) drukte verwacht op Schiphol, dan is het raadzaam eerder op Schiphol aanwezig te zijn. U kunt de te verwachten  drukte op www.schiphol.nl/nl/mijn-reisdag/ controleren.

Kijk voor meer belangrijke informatie voor reizigers en boekers op www.vcktravel.nl/travel-info/.

Wilt u een zakenreis plannen? Onze Business Travel Consultants staan voor u klaar om u met al hun kennis en kunde te adviseren en uw zakenreis voor u te boeken. Neem contact op en u ervaart direct onze dienstverlening met The Personal Touch.


Deel deze pagina