Zorgeloos op zakenreis

Zorgeloos op vakantie

Als u besluit om op zakenreis te gaan, wilt u natuurlijk een zorgeloze trip waarbij u zich volledig kunt focussen op uw werk of het doel van de zakenreis. Kies voordat u vertrek voor zekerheid, kom meer te weten over de bestemming en controleer waar u aan moet voldoen als u terug naar Nederland reist. Een goede voorbereiding kan zorgen voor die zorgeloze reis en u verkleint de kans om op reis besmet te raken en nieuwe varianten mee terug naar Nederland te nemen.

Kies voor zekerheid

  • Check het reisadvies op de website van Nederlandwereldwijd. Bepaal bij een oranje reisadvies of uw zakenreis echt noodzakelijk is.  
  • Bekijk welke eisen in het land gelden voor (zaken)reizigers, zoals het Digitaal Corona Certificaat in de EU, of dat u bij aankomst in quarantaine moet en welke andere regels er gelden. Gebruik hiervoor ons handige overzicht.

Extra voorbereidingen

  • Download de Reisapp van de overheid, maak de bestemming ‘favoriet’ en ontvang automatisch bericht als de situatie op de bestemming verandert.
  • Download de CoronaCheck-app om uw vaccinatie- en of coronabewijs erin te zetten, zodat u deze kunt tonen als dit nodig is.
  • Heeft u geen coronabewijs, dan kunt u zich in de maanden juli, augustus en september 2021 gratis laten testen. Ga naar Testen voor je reis voor meer informatie en maak een testafspraak. De negatieve testuitslag komt ook in de CoronaCheck-app te staan.
  • Check uw reisverzekering wat wel en niet gedekt wordt, ook als het reisadvies en de situatie in het te bezoeken land verandert als u daar bent.
  • Neem genoeg mondkapjes, handgel en eventueel zelftesten mee.

Terug naar Nederland

De Nederlandse regering heeft de restricties voor reizen naar Nederland per 1 juli 2021 aangepast. Voor de zakenreiziger die terug naar Nederland een must om te weten om zo niet voor verrassingen te staan.

  • Check op de website van de overheid de actuele voorwaarden voor het terugreizen naar Nederland. Hier vindt u meer informatie over wanneer u wel of geen negatieve testuitslag nodig heeft, en welk soort test.
  • Komt u uit een zeer hoog risicogebied, dan is thuisquarantaine (thuisblijven) verplicht als u aankomt in Nederland. Ook als u gevaccineerd bent.
  • Als u met het vliegtuig reist moet u een ingevulde gezondheidsverklaring kunnen overleggen. Dit geldt voor alle passagiers, ook als u gevaccineerd bent, maar met uitzondering van transitpassagiers.

Een overzicht van alle overige handige links treft u aan op onze website, zoals een overzicht van de COVID-19 restricties in andere landen, de vliegrestricties per land via IATA en alle sneltestlocaties in het buitenland.

Onze Travel Consultants staan voor u klaar om met alle kennis en kunde u te adviseren en uw zakenreis voor u te boeken. Neem contact op en u ervaart direct onze dienstverlening.

Bron: Rijksoverheid

Deel deze pagina
IATA gaat mobiliteit verbeteren

IATA gaat mobiliteit verbeteren

De International Air Transport Association (IATA) heeft de start aangekondigd van een wereldwijde projectgroep voor mobiliteitshulpmiddelen, om het vervoer van hulpmiddelen zoals rolstoelen te onderzoeken en te verbeteren. Dit met als

Lees verder
Zorgeloos op vakantie

Zorgeloos op zakenreis

Als u besluit om op zakenreis te gaan, wilt u natuurlijk een zorgeloze trip waarbij u zich volledig kunt focussen op uw werk of het doel van de zakenreis. Kies voordat

Lees verder
KLM Corporate SAF promgramma

KLM zet in op duurzame brandstof

Tijdens de coronapandemie is een duurzame luchtvaart nog meer in de spotlight komen te staan. Een effectieve manier om de ecologische voetafdruk te verkleinen, is het vervangen van fossiele brandstof door

Lees verder