Zonnepanelen op All Weather Terminal VCK Group

Afgelopen maand leverde KiesZon, een duurzame energieleverancier die grootschalige zonnestroomprojecten voor bedrijven realiseert, 1890 panelen voor de 25 meter hoge All Weather Terminal van VCK Group in de Scandia Terminal in Amsterdam.

Met de plaatsing van de zonnepanelen is de 100 meter lange, 30 meter brede en 25 meter hoge Terminal getransformeerd tot een duurzame energiecentrale. De capaciteit van de zonnepanelen bedraagt 500.000 Kilowatt op jaarbasis. Dit betekent dat zeker 50% van de energie die wordt gebruikt door de VCK Group, vanaf nu afkomstig is van deze zonnepanelen. Sinds de oplevering van de zonnepanelen in januari 2018, is er 9.287 kg CO2 uitstoot vermeden. Dit correspondeert met bijvoorbeeld 1.164 liter brandstof, 1.608 m2 gas of 1.733 kilo steenkool. De visie die VCK Group naleeft met het creëren van een duurzame energiecentrale op de Terminal, is het milieu waar mogelijk te ontzien en uiteindelijk in de toekomst geen ecologische voetafdruk meer achter te laten.

Wat is een All Weather Terminal?
Een All Weather Terminal is een terminal waarin zeeschepen met weersgevoelige goederen, zoals papier en staal, ongeacht de weersomstandigheden de lading droog over kunnen zetten op andere transportmiddelen. Een AWT bestaat uit een grote, over de kade en het water gebouwde overkapping, die aan weerszijden open is zodat schepen in en uit kunnen varen. Bovenin de overkapping bevindt zich een kraan, die over de volledige lengte en breedte van de overkapping kan bewegen voor het laden en lossen van de goederen. De All Weather Terminal van VCK Group is voorzien van een overslagkraan met een capaciteit van 50 ton. Met deze All Weather Terminal, is Amsterdam de grootste aanbieder van overdekte overslag in Europa.

Deel deze pagina
×

"Zonnepanelen op All Weather Terminal VCK Group"