Zelf hotels boeken is geen Duty of Care

U heeft als organisatie een zorgplicht voor uw medewerkers en of voor de personen die u inhuurt. Elke werkgever heeft volgens de Nederlandse Wet namelijk een vergaande plicht voor veiligheid en gezondheid van zijn medewerkers tijdens werktijd. Dat geldt ook als zij zakelijk op reis gaan namens uw organisatie. In de volksmond wordt dit ook wel Duty of Care genoemd!

Hulp bij calamiteiten

Met regelmaat stellen wij vast dat klanten zelf de hotelboekingen regelen, meestal online en vanuit kostenoverweging. Natuurlijk kunt u dat hotel ook door ons laten regelen, want wij zijn niet alleen goed in het boeken van vliegtickets maar ook in hotels waar we goede afspraken mee hebben. Natuurlijk is dat voor ons commercieel ook interessant. Maar waar het ons in dit artikel écht om gaat, is u bewust te maken van de risico’s met betrekking tot uw zorgplicht! Als deze hotelboeking via ons is geboekt, weet u altijd waar uw mensen verblijven en wij kunnen u dan bij staan in het geval van calamiteiten. En dat 24 uur per dag en 7 dagen per week. Uw reizigers lopen op het moment dat ze op reis zijn immers een ander en vaak ook een groter risico door afwijkende lokale omstandigheden en als gevolg van de afstand. Dit wilt u toch goed geregeld hebben?

Veiligheid staat voor alles

Natuurgeweld is een calamiteit waar we helaas wel eens mee te maken hebben. Een actueel onderwerp is het orkaanseizoen van de afgelopen weken. Wat gaat u doen als u niet precies weet waar uw reizigers in Japan zijn en daar op dat moment Tyfoon Faxai het land teistert? En heeft u de beelden gezien van Orkaan Dorian op de Bahama’s? Andere calamiteiten kunnen bijvoorbeeld stakende airlines of pilotenvakbonden zijn, ingesneeuwde luchthavens of zelfs terroristenaanslagen. Zo maar een rijtje met gebeurtenissen die invloed kunnen hebben op het reisschema van een business trip. Wij hopen oprecht dat het u allemaal bespaard blijft, maar weet dat wij met onze 24×7 service altijd voor u en uw reiziger klaar staan. Wij kunnen u alleen niet volledig helpen als de hotelboeking zelf is geregeld, dat zal u zelf of uw reiziger dan op dat moment moeten regelen en dat soms in stressvolle situaties. Is die ene zelf geboekte hotelovernachting dan echt goedkoper als het gaat om uw mensen?

Zakenreisbudgetten

Daarnaast is het onmogelijk om een goede managementrapportage te maken als zakenreisonderdelen niet bij één partij worden geboekt. Want de vlucht heeft u via VCK Travel geboekt, het hotel heeft uw secretaresse online geregeld en misschien heeft de reiziger zelf nog wel een auto gehuurd waarvan hij later een declaratie indient. Hoe kunt u dan sturen op uw zakenreisuitgaven? Dat is nog een bijkomend voordeel als u ook uw hotelboekingen door dezelfde partij laat boeken als uw vliegtickets. En wat te denken van een vergadering die uitloopt. Gaat u dan drie leveranciers apart benaderen om de tijden te wijzigen, of stuurt u liever één bericht aan ons met de zekerheid dat dan alles vlekkeloos en op elkaar afgestemd wordt geregeld?

Zorg dat uw Duty of Care goed geregeld is. Wij willen u er graag bij helpen. Neem contact op met uw eigen Account Manager of de Sales afdeling. Zij vertellen u er graag meer over.

Beluister dit bericht
Deel deze pagina
×

"Zelf hotels boeken is geen Duty of Care"