Zakenreizen boekt u veilig bij VCK Travel

Het domineert al een paar weken het nieuws; het coronavirus. Vreselijk dat er al zoveel slachtoffers zijn gevallen en dat het onduidelijk is wanneer het onder controle zal zijn. En dan hebben we ook nog de gehele economie die er last van heeft of gaat krijgen. In onze branche ligt het personenvervoer van en naar China zo goed als stil, want vele luchtvaartmaatschappijen hebben een stop ingelast voor een bepaalde periode en deze periode is bij de meeste ook al weer verlengd met een paar weken. Dit soort situaties hebben wereldwijd impact! Net zoals het impact kan hebben op de organisatie van uw zakenreizen.

Duty of Care

Elk bedrijf heeft een zorgplicht voor veiligheid en gezondheid van zijn medewerkers tijdens werktijd. Dus ook als uw medewerkers zakelijk op reis gaan. Wij nemen risk management serieus en helpen u op verschillende manieren om aan deze zorgplicht, ook wel Duty of Care genoemd, te voldoen. In onze extra nieuwsbrief van 30 januari 2020 gaven wij u bijvoorbeeld ter overweging uw reisbeleid vanwege het coronavirus aan te passen. Momenteel is het bijna onmogelijk om richting China af te reizen, dus dat is afgedicht. Maar het kan natuurlijk ook zijn dat uw zakenreizigers zich al in zo’n calamiteitengebied bevinden en wat doet u dan? Kunt u nu gelijk aangeven waar uw medewerkers zijn, zodat er snel geschakeld kan worden? Wij helpen u in noodsituaties om aan uw Duty of Care te voldoen. Is het niet deze keer, dan wel een volgende keer.

Hulp bij calamiteiten

Er zijn verschillende soorten calamiteiten waar u tijdens zakelijk reizen mee te maken kunt hebben. Natuurgeweld zoals stormen of sneeuw, maar bijvoorbeeld ook stakingen bij luchtvaartmaatschappijen of op luchthavens. Zo maar een rijtje met gebeurtenissen die invloed kunnen hebben op het reisschema van een business trip. Bij dit soort reisverstoringen sturen wij per e-mail alerts naar de calamiteitencontactpersonen van onze klanten en met onze 24×7 service staan wij altijd voor u klaar om u te assisteren. Bent u niet bij ons geregistreerd als calamiteitencontactpersoon en wilt u toch op de hoogte worden gehouden van alerts? Volg dan ons Twitter account en blijf op de hoogte!

Uw personeel in beeld

Bij calamiteiten en crisissituaties is het wenselijk dat u weet waar uw medewerkers zijn. Weet dat wij al aan de slag voor u zijn als er zich iets voor doet. Wij weten welke passagiers op welke bestemmingen en vluchten zitten en u wordt op de hoogte gesteld indien uw medewerkers betrokken zijn bij een calamiteit of noodsituatie. Wilt u zelf realtime inzien waar uw medewerkers zijn? Dan kunt u gebruik maken van onze Track & Trace tool in Tripdrive. Voor minder dan een Euro per boeking heeft u zelf altijd en onmiddellijk het inzicht waar u altijd al naar op zoek was.

Risico’s beperken

Wereldwijd weten wij de weg en kennen wij de risico’s die horen bij bepaalde bestemmingen, zoals het ontbreken van betrouwbare gezondheidszorg of actuele hulpverlening. Ook kunnen wij u helpen en adviseren met uw reisbeleid of een aangepast reisbeleid zoals in een situatie bij de uitbraak van het coronavirus. Want als organisatie dient u af te wegen of u wel of niet zo’n gebied moet bereizen om risico’s te beperken.

Duty of Care van VCK Travel

Uw veiligheid is dus onze inzet. Uw zakenreizen boekt u dan ook veilig bij VCK Travel. Benieuwd hoe wij dat voor u realiseren? Of wilt u meer informatie? Neem contact op met uw Account Manager. Wij adviseren u hier graag over.

Beluister dit bericht
Deel deze pagina
×

"Zakenreizen boekt u veilig bij VCK Travel"