Wifi is basis behoefte van zakenreiziger

Een zakenreiziger zonder mobiel, tablet of laptop. Wanneer heeft u die voor het laatst gezien? Inderdaad, dat is heel lang geleden. De beschikbaarheid van wifi blijkt de meest essentiële behoefte van de zakenreiziger te zijn. En dat terwijl het de meerderheid (80%) regelmatig niet lukt om een fatsoenlijke wifi-aanbieder te vinden. Dit alles blijkt uit een mondiaal wifi-netwerk iPass. 

Zakenreizigers vinden hun mail het belangrijkst. Maar liefst 95% van de ondervraagden wil mail kunnen ontvangen, lezen en versturen. Verder wil men graag toegang tot online landkaarten op de plaats van bestemming (55%). En toegang tot Skype of andere videoconferentie-apps om contact te houden en toegang tot de cloud om door te kunnen werken (beide 43%).

Zakenreizigers hebben gemiddeld drie apparaten met internetverbinding bij zich. Die maken het mogelijk dat zij zowel privé als zakelijk bereikbaar zijn. Daarbij wensen de gebruikers een redelijke prijs, gebruiksgemak, goede beveiliging en geen advertenties. De meeste reizigers slagen er dus niet (altijd) in om dit te vinden (76%) in de praktijk.

Deel deze pagina
×

"Wifi is basis behoefte van zakenreiziger"

Eerste TMC met ISO 27701

De behoefte aan bescherming en garantie van persoonlijke informatie blijft maar groeien. Europese privacyrichtlijnen, zoals de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG/GDPR), verplichten bedrijven om hierop in te anticiperen. Daarnaast geven ISO certificeringen

Lees verder
Oranje en rode reisadviezen

Een oranje wereld

De richtlijn van de overheid om tot half maart alleen echt noodzakelijk te reizen, heeft er toe geleid dat sinds woensdag 16 december jl. de reisadviezen voor de gehele wereld aangepast

Lees verder