Waarschuwing: valse e-mails NS

Wij willen reizigers erop attenderen dat er valse NS e-mails in omloop zijn. Deze lijken qua vormgeving en inhoud op e-mails van de NS, maar zijn niet van de NS afkomstig. In deze gevallen worden de naam en het logo van NS misbruikt en proberen fraudeurs toegang te krijgen tot persoonlijke gegevens.

In dergelijke e-mails, ook wel phishing of spam genoemd, wordt gevraagd of een reiziger persoonsgegevens kan verstrekken of op een link wil klikken. Het is belangrijk dat u hiervan op de hoogte bent en alert blijft op deze vorm van fraude. Wanneer u een valse e-mail ontvangt die afkomstig lijkt te zijn van de NS, kunt u dit melden via valse.emails@ns.nl. De NS ontvangt graag het voorbeeld met daarbij een beschrijving van het onderwerp en de afzender. Uw melding wordt gebruikt om nieuwe valse e-mails te signaleren en andere klanten te waarschuwen. De NS zet voorbeelden van de meest recente valse e-mails op de eigen website, zodat u kunt zien welke er al bekend zijn.

Hoe herkent u een valse e-mail?
Internetcriminelen worden steeds beter in het opstellen van valse e-mails. Toch worden er nog vaak de onderstaande fouten gemaakt:

  • Het verzendadres is geen NS e-mailadres
  • De link die de mail bevat verwijst naar een website die niet van NS is
  • De aanhef is niet juist of de tekst in de e-mail bevat enkele spelfouten
  • Het aanbod dat wordt gedaan, of de actie die wordt gepromoot, lijkt te mooi om waar te zijn. Dat is dan ook vaak het geval.

Hoe herkent u een e-mail of actie van NS?

Een e-mail of actie van NS herkent u aan het verzend adres dat eindigt op ns.nl en alle lopende acties van de NS staan vermeld op de website.

Voor vragen of assistentie bij het boeken van uw treinticket kunt u contact opnemen met onze Travel Consultants. Zij assisteren u graag.  

Bron: NS

Deel deze pagina

Eerste TMC met ISO 27701

De behoefte aan bescherming en garantie van persoonlijke informatie blijft maar groeien. Europese privacyrichtlijnen, zoals de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG/GDPR), verplichten bedrijven om hierop in te anticiperen. Daarnaast geven ISO certificeringen

Lees verder
Oranje en rode reisadviezen

Een oranje wereld

De richtlijn van de overheid om tot half maart alleen echt noodzakelijk te reizen, heeft er toe geleid dat sinds woensdag 16 december jl. de reisadviezen voor de gehele wereld aangepast

Lees verder