Voorzorgsmaatregelen voor uw zakelijke reis

Sinds maandag 15 juni 2020 is het reisadvies voor verschillende landen aangepast van code oranje naar code geel. Welke landen dit betreft is in dit artikel te lezen. De komende periode zullen hier steeds meer landen aan toegevoegd worden. Dit betekent niet dat u vrij bent om te gaan reizen zonder van tevoren (en tijdens) uw reis rekening te houden met verschillende voorzorgsmaatregelen.

Code geel

Code geel houdt in dat er in die landen of gebieden nog steeds veiligheidsrisico’s gelden die afwijken van wat u in Nederland gewend bent of afwijken van de periode voor de COVID-19 uitbraak. Deze bestemmingen zijn wel weer geopend voor zakenreizen. Voor het vertrek moeten uw zakenreizigers wel enkele voorzorgsmaatregelen treffen zoals de gezondheidsverklaring, mondkapje en PCR-test. Lees hieronder meer.

Gezondheidsverklaring

Alle reizigers die vanaf een Nederlandse luchthaven vliegen moeten een gezondheidsverklaring meenemen. Deze verklaring is gemakkelijk online te downloaden en hoeft niet via een huisarts o.i.d. verkregen te worden. Ga naar de website van het RIVM of download hier het ‘Health Screening Form’. Print deze voor vertrek van uw zakenreis uit, vul het naar waarheid in en neem het mee naar de luchthaven.

Mondkapje

Het is op de luchthaven verplicht om een niet-medisch mondkapje te dragen tijdens het inchecken, de security-check, het boarden en tijdens de vlucht zelf. Zorg ervoor dat uw zakenreizigers deze zelf meenemen, want de luchtvaartmaatschappijen voorzien hier vaak niet in. Denk aan zowel de heenreis als de terugreis. Mondkapjes moeten om de 4 uur vervangen worden voor een nieuwe, of eerder wanneer deze te vochtig is geworden. Als de reizigers de mondkapjes toch vergeten zijn, zijn deze ook te kopen bij verschillende punten op Schiphol, onder andere bij airport apotheken en drogisten.

PCR-test

Sommige landen stellen het verplicht dat de inreizende passagiers een COVID PCR-test met een negatief resultaat kunnen laten zien. Een PCR-test wordt ook door de GGD gebruikt voor mensen met klachten. De voorwaarden aan deze testen kunnen per land verschillen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de geldigheidsduur en de taal van het certificaat. Kijk hiervoor op de website van ‘Nederland wereldwijd’. Voor meer informatie over de PCR-tests verwijzen wij naar de website van het RIVM. KLM Health Services verzorgt ook de COVID-19 PCR-testen. Dit doen zij op verschillende locaties, onder andere op Schiphol bij vertrekhal 2. Deze test kost €179,- en de uitslag wordt binnen 24 uur per mail opgestuurd.

Controle

Controleer voor vertrek altijd goed welke voorzorgsmaatregelen er gelden voor de bestemming. Dit kan door de Reisapp van Buitenlandse Zaken te downloaden. De reisadviezen kunnen per week en per regio wijzigen. Houd deze daarom ook in de gaten wanneer de reiziger al op de bestemming is.

Heeft u nog vragen over de voorzorgsmaatregelen die uw zakenreizigers kunnen nemen? Neem dan contact op met onze Travel Consultants, zij helpen u hier graag bij.

Deel deze pagina
×

"Voorzorgsmaatregelen voor uw zakelijke reis"

Eerste TMC met ISO 27701

De behoefte aan bescherming en garantie van persoonlijke informatie blijft maar groeien. Europese privacyrichtlijnen, zoals de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG/GDPR), verplichten bedrijven om hierop in te anticiperen. Daarnaast geven ISO certificeringen

Lees verder
Oranje en rode reisadviezen

Een oranje wereld

De richtlijn van de overheid om tot half maart alleen echt noodzakelijk te reizen, heeft er toe geleid dat sinds woensdag 16 december jl. de reisadviezen voor de gehele wereld aangepast

Lees verder