Vierde All Weather Terminal in gebruik in Amsterdam

VCK Group heeft de vierde overdekte All Weather Terminal (AWT4) op de Scandia Terminal in Amsterdam in gebruik genomen. De eerste paal werd geslagen op dinsdag 26 april 2016, en op vrijdag 11 augustus 2017 lag het eerste schip in de terminal.

De All Weather Terminal 4 is 100 meter lang, 30 meter breed over het water, 25 meter hoog en voorzien van een overslagkraan met een capaciteit van 50 ton. Dit betekent dat deze terminal drie meter breder en vier meter hoger is dan de drie eerder gebouwde terminals. Met de bouw van deze terminal kan Amsterdam nu voorzien in de snel groeiende behoefte naar een AWT waar grote zeeschepen de lading direct over kunnen zetten op een binnenvaartschip. Met de ingebruikname van AWT4 is Amsterdam de grootste aanbieder van overdekte overslag in Europa.

Wat is een All Weather Terminal?
Een All Weather Terminal is een terminal waarin zeeschepen met weersgevoelige goederen, zoals papier en staal, ongeacht de weersomstandigheden de lading droog over kunnen zetten op andere transportmiddelen. Een AWT bestaat uit een grote, over de kade en het water gebouwde overkapping, die aan weerszijden open is zodat schepen in en uit kunnen varen. Bovenin de overkapping bevindt zich een kraan, die over de volledige lengte en breedte van de overkapping kan bewegen voor het laden en lossen van de goederen.
 

Deel deze pagina
×

"Vierde All Weather Terminal in gebruik in Amsterdam"