Vier soorten events ten tijde van COVID-19

Verschillende vormen van events tijdens COVID-19

Juist nu is het belangrijk om contact te houden met uw medewerkers, klanten of relaties. Heb extra aandacht voor verbinden, motiveren en of belonen. Door COVID-19 is een fysiek evenement niet altijd meer mogelijk, maar gelukkig zijn er nog genoeg andere vormen van events om te organiseren. Deze periode is namelijk de perfecte tijd om een ander creatief evenement of congres te organiseren en uit te proberen. Want wie weet wordt dit wel de toekomst?! Onze Project Managers staan voor u klaar om met mooie ingrediënten een nieuw menu voor u samen te stellen. Hierin staat uw zakelijke inhoud centraal, maar kan ook aangevuld worden met interactieve breaks die zowel fysiek als online mogelijk zijn. Wij leggen hierbij de verschillende vormen uit.

Ruime locatie

Mocht het noodzakelijk zijn dat een meeting op locatie plaats vindt, dan is dit het beste om in een grote ruimte te laten zijn. Op deze manier kunnen de stoelen vooraf op 1,5 meter afstand van elkaar worden neergezet. Door looproutes aan te geven, wordt er voorkomen dat de bezoekers te dicht bij elkaar komen of per ongeluk met elkaar in aanraking komen. Ook is het noodzakelijk om op meerdere plekken handgel neer te zetten en meerdere mogelijkheden te bieden waar bezoekers hun handen kunnen wassen. Onze Project Managers zorgen hier allemaal voor en op deze manier is een meeting goed te realiseren volgens de RIVM richtlijnen. Wij adviseren u overigens om van te voren de huishoudelijke regels met uw deelnemers te delen. Hiermee zijn zij volledig op de hoogte en kunt u de tijd op uw event alleen aan ‘nuttige’ zaken besteden.

Online event

Wilt u graag contact met uw klanten of partners maar is een fysieke ontmoeting niet noodzakelijk? Dan is een online versie een goede oplossing! Dit kan een interactieve webinar zijn of een livestream waarbij online wordt meegekeken. Op deze manier houdt u uw klanten of partners betrokken bij uw organisatie of product. Er zijn bij het opzetten van een webinar of livesteam tal van creatieve online mogelijkheden voor een goede onderbreking op uw event. Denk hiervoor bijvoorbeeld aan een online quiz of bingo. Maar ook aan een gezamenlijk online koffiemoment, met de producten uit de goodiebox die u voorafgaand per post heeft opgestuurd naar uw gasten. Onze Project Managers verzorgen de gehele organisatie van A tot Z. 

Hybride events

Het kan ook voorkomen dat tijdens uw event niet al uw gasten fysiek aanwezig kunnen zijn, doordat er nu niet af nauwelijks internationaal gereisd kan worden. Of omdat er maar beperkt ruimte is op de locatie is. Dan kunt u uw event ook online aanbieden met een live uitzending. Wij noemen dit het hybride model, een combinatie van een fysiek en een online event. Hierbij hoeft u niet te denken in beperkingen, want ook online is er veel mogelijk zoals interactie met rondetafelgesprekken en discussiegroepen. Een groter bereik is sowieso gegarandeerd met dit gecombineerde event.

Drive-in congres

Iets heel anders is een drive-in congres waarbij bezoekers het congres kunnen volgen vanuit een eigen auto op een groot buitenscherm. Op deze manier wordt de anderhalve meter afstand gewaarborgd en kan iedereen het congres volgen via een radiokanaal of een app. Met een slimme app is het ook nog mogelijk om interactie te creëren. Op deze manier is het congres aan te passen op uw eigen doel en wensen. Er zijn vele variaties mogelijk, zoals bijvoorbeeld het toevoegen van een catering pakket of het geven van een passende gadget. Als uw wensen worden door ons team meegenomen in de organisatie.

Kunt u niet meer wachten op uw eigen meeting, event of congres? Neem dan contact op met het Corporate Events Team en zij helpen u graag met het serveren van topkwaliteit.

Deel deze pagina
×

"Vier soorten events ten tijde van COVID-19"