Vergoedingen en compensaties bij aansluitende vluchten

Regelmatig komt het voor dat wij op verzoek van klanten een aansluitende vlucht boeken bij verschillende luchtvaartmaatschappijen in één boeking. Dit kan diverse voordelen hebben; goedkoper en of een korte overstaptijd. Onze Travel Consultants informeren u bij het maken van zo’n boeking of deze combinatie mogelijk is met de minimale verbindingstijd die voor deze route is bepaald.

Overstap gemist

Nu kan het gebeuren dat uw eerste vlucht vertraagd is waardoor u de tweede vlucht mist. En nu? Indien u losse tickets bij verschillende luchtvaartmaatschappijen heeft, dient u zelf een nieuw ticket te kopen aangezien beide luchtvaartmaatschappijen niet verantwoordelijk zijn voor uw gemiste overstap. En de ticketprijs kan dan flink in de papieren lopen. Om dit te voorkomen is het goed om er bewust van te zijn om genoeg overstaptijd in te plannen bij een aansluitende vlucht. Uiteraard zullen wij u hier zo goed mogelijk in adviseren.

Vertraging

Stel dat uw eerste vlucht fors vertraagd is, dan heeft u in sommige gevallen volgens de EU-verordening recht op compensatie. Ook als dit buiten de EU is. De luchtvaartmaatschappij die de eerste vlucht heeft uitgevoerd dient op te draaien voor de kosten. Indien u wenst, kunnen wij hierin bemiddelen tegen een gering tarief.

Heeft u vragen over verantwoordelijkheden, rechten en compensaties? Of wilt u een ticket boeken? Neem dan contact op met onze Travel Consultants of kijk op onze website.

Beluister dit bericht
Deel deze pagina
×

"Vergoedingen en compensaties bij aansluitende vluchten"