Vanaf 4 september wijzigingen inreizen Nederland

Nederland vanuit de lucht

Dat een zakenreis zoveel complexer is geworden dan voorheen, daar hebben we al anderhalf jaar mee te maken. De reisrestricties en maatregelen vanwege COVID-19 veranderen nog regelmatig. Ook vanaf 4 september 2021 zijn er weer nieuwe regels. Er worden een aantal wijzigingen doorgevoerd voor (zaken)reizigers die vanuit het buitenland naar Nederland (terug)reizen. Diverse landen worden vanaf die datum aangewezen als hoogrisicogebied of als zeerhoogrisicogebied, waardoor de reisadviezen veranderen met daarbij de behorende maatregelen.

Wijzigingen landen binnen de EU

Binnen de EU worden Duitsland en Hongarije aangewezen als hoogrisiciogebieden, waarbij de reisadviezen van groen naar een geel gaan. Reist u vanuit deze landen terug naar Nederland? Dan dient u een coronabewijs te tonen bij het inreizen. Deze verplichting gaat in vanaf 6 september 2021.

Wijzigingen landen buiten de EU

Buiten de EU worden de Verenigde Staten, Israël, Kosovo, Montenegro en Noord-Macedonië aangewezen als zeerhoogrisicogebied. De reisadviezen van deze landen veranderen naar oranje, waardoor het EU-inreisverbod weer geldt. Reist u uit deze zeerhoogrisicogebieden naar Nederland? Dan kan er alleen ingereisd worden als u volledig gevaccineerd bent of valt onder een andere uitzondering van het EU-inreisverbod. Ook moet u zich vanaf 4 september 2021 houden aan de verplichte quarantaine van 10 dagen. Pas vanaf 6 september 2021 geldt dat u alleen naar Nederland mag reizen met een bewijs van een negatieve test. Een herstelbewijs of een bewijs van volledige vaccinatie is dan niet meer genoeg.

Libanon wordt per 4 september 2021 aangewezen als hoogrisicogebied en gaat het reisadvies naar oranje en rood. Ook daar geldt het EU-inreisverbod weer. Alleen als u volledig gevaccineerd bent of onder een andere uitzondering valt, kunt u Nederland inreizen. Daarvoor heeft u een coronabewijs nodig.

Wijzigingen ‘variantlanden’

Er zijn vanaf 4 september 2021 geen ‘variantlanden’ meer. Dit zijn zeerhoogrisicogebieden met een zorgwekkende virusvariant. Voor zestien landen in Zuid- en Midden-Amerika en Zuid-Afrika golden de afgelopen tijd extra maatregelen. Deze landen vallen vanaf 4 september 2021 onder de hoogrisicogebieden of zeerhoogrisicogebieden. Het gaat om Argentinië, Bolivia, Chili, Colombia, Dominicaanse Republiek, Ecuador, Paraguay, Peru en Uruguay (aangewezen als hoogrisicogebied); en Brazilië, Frans-Guyana, Guyana, Panama, Suriname, Venezuela en Zuid-Afrika (aangewezen als zeerhoogrisicogebied).

Als u volledig gevaccineerd bent, mag u vanaf 4 september 2021 vanuit deze landen de EU inreizen. Ook verdwijnt de dubbele testplicht. Wel moet u zich houden aan de overige maatregelen zoals een verplicht coronabewijs (test-, herstel,- of vaccinatiebewijs), de gezondheidsverklaring (bij reizen met vliegtuig) en in sommige gevallen de verplichte thuisquarantaine.

Persoonlijk advies

Wilt u zich goed voorbereiden op een zakenreis? Check dan onze COVID-19 pagina voor meer informatie en vele handige links. Nu is advies en begeleiding nog belangrijker. Een zakenreis moet goed geregeld zijn, volgens de op dat moment geldende regels. Onze Travel Consultants zijn er voor u om de gehele organisatie van een zakenreis voor u uit handen te nemen. Neem contact met ons op en ervaar onze Personal Touch.

Bron: Rijksoverheid.nl

Deel deze pagina
×

"Vanaf 4 september wijzigingen inreizen Nederland"

IATA gaat mobiliteit verbeteren

IATA gaat mobiliteit verbeteren

De International Air Transport Association (IATA) heeft de start aangekondigd van een wereldwijde projectgroep voor mobiliteitshulpmiddelen, om het vervoer van hulpmiddelen zoals rolstoelen te onderzoeken en te verbeteren. Dit met als

Lees verder
Zorgeloos op vakantie

Zorgeloos op zakenreis

Als u besluit om op zakenreis te gaan, wilt u natuurlijk een zorgeloze trip waarbij u zich volledig kunt focussen op uw werk of het doel van de zakenreis. Kies voordat

Lees verder
KLM Corporate SAF promgramma

KLM zet in op duurzame brandstof

Tijdens de coronapandemie is een duurzame luchtvaart nog meer in de spotlight komen te staan. Een effectieve manier om de ecologische voetafdruk te verkleinen, is het vervangen van fossiele brandstof door

Lees verder