Treinverkeer weer volgens normale dienstregeling

Treinverkeer weer volgens normale dienstregeling

De verschillende reisrestricties die de afgelopen maanden – en nog steeds – gelden als gevolg van het coronavirus COVID-19 hebben niet alleen het vliegverkeer zo goed als stilgelegd, maar ook het openbaar vervoer rijdt volgens een aangepaste dienstregeling. Dit geldt zowel voor het nationale als het internationale verkeer. De meeste internationale treindiensten zijn ingekort of zelfs helemaal geannuleerd. Maar hier gaat op korte termijn verandering in komen. Het zakelijk reizen met de trein wordt weer opgestart.

Nationale dienstregeling

Het treinverkeer en ander openbaar vervoer gaat in Nederland vanaf 1 juni 2020 weer volgens de reguliere dienstregeling rijden. Wel is het dragen van een mondkapje vanaf deze datum in de tram, bus of trein verplicht.

Internationale dienstregelingen

De NS heeft bekend gemaakt dat ook het internationale treinverkeer weer meer gaat rijden. De ICE, de IC Berlijn en de IC Brussel gaan vanaf begin juni weer volgens de reguliere dienstregeling rijden. Eerder was de route van de IC Brussel ingekort tot Rotterdam – Antwerpen, reed de ICE vier keer per dag en de Thalys slechts één keer per dag naar Brussel. Ook hier gaat verandering in komen. Vanaf 9 juni 2020 gaat de Thalys weer twee keer per dag rijden tussen Amsterdam en Brussel en ook twee keer per dag tussen Amsterdam en Parijs. Het is nog onduidelijk wanneer de Eurostar precies gaat opstarten en met hoeveel treinen, vermoedelijk is dit in juli.

Maatregelen en social distancing

Het dragen van een mondkapje is tijdens het reizen met de trein altijd verplicht, zowel op de perrons als in de treinen. Ook is er geen catering aan boord van de treinen. Uiteraard wordt er achter de schermen hard gewerkt om de nodige aanpassingen te maken zodat u of uw zakenreizigers weer veilig met de trein kunnen reizen. Daarnaast heeft de NS aangegeven een maximale bezetting van 40% aan te willen houden. Daarom worden alle NS treinen bestickerd en zijn alleen de raamplaatsen in de trein beschikbaar. Ook wordt er getest om met een app als reiziger jezelf te kunnen registreren in drukkere treinen.

Duurzaam reizen

Door de uitbraak van COVID-19 en de daarbij opgestelde coronamaatregelen, kunnen wij ons goed voorstellen dat u ook gaat nadenken over duurzaam zakenreizen nu blijkt dat de lucht schoner is doordat er minder vliegtuigen gebruikt kunnen worden. Duurzaam zakenreizen moedigen wij alleen maar aan en dit kan op verschillende manieren. Zo kan uw zakenreis met de trein een duurzamer alternatief zijn. Soms is de reisduur met een internationale trein nagenoeg even snel als een vliegtuig of misschien net iets langer. Maar dan krijgt de waarde van duurzaamheid toch de overhand? Onze Account Manager kan u daar meer over vertellen en samen met u een duurzaam reisbeleid opstellen. Misschien is dit wel het moment om daar eens goed over na te denken. Daarnaast heeft de NS al aangegeven hoe zij met social distancing om gaan (zie hierboven).

Wilt u een zakenreis boeken met de trein, wat tevens een duurzamer alternatief is? Neem contact op met onze Travel Consultants zodat zij u verder kunnen adviseren over de reisrestricties en het boeken van uw zakenreis. Zij helpen u graag. Juist nu.

Bron: NS

Deel deze pagina
×

"Treinverkeer weer volgens normale dienstregeling"