Tips: Efficiënt koffer inpakken voor uw zakenreis

Perfect voorbereid op zakenreis is essentieel voor een eerste indruk op collega’s of klanten. Uw goede eerste indrukt verdwijnt al snel als u in een gekreukeld pak de vergaderruimte binnenstapt. Met de volgende vijf tips kunt u uw koffer zo efficiënt mogelijk inpakken en heeft u gegarandeerd succes!

Tip 1: Een goede voorbereiding

Het is fijn om van te voren te weten wat voor een soort afspraken u heeft staan gedurende uw zakenreis. Heeft u een meeting, zakelijke lunch of informeel diner? Voor elke afspraak zijn er andere dresscodes. Bepaal van te voren wat voor soort kleding u nodig heeft voor de gelegenheden. Natuurlijk is het belangrijk om rekening te houden met het klimaat in het land. Het zou vervelend zijn als u in driedelig kostuum aankomt bij een diner op een terras in Dubai, waar het momenteel 30 graden is.

Tip 2: Koffer keuze

Heeft u een korte zakenreis en vliegt u op een dag heen en weer? Neem dan alleen een laptop trolley mee. De laptop trolley is voldoende om uw laptop, een paar adapters en lectuur mee te nemen. Toch een overnachting? Neem dan een handbagage trolley mee voor een paar essentiële kledingstukken en kleine toiletartikelen. Vliegt u Business Class, dan mag u bij veel luchtvaartmaatschappijen twee stuks handbagage meenemen. Voor langere trips is ruimbagage noodzakelijk. Bekijk van te voren of bij uw ticket de ruimbagage is inbegrepen.

Tip 3: Inpakken

Een paar zwaardere spullen mee op reis zoals boeken, jeans en schoenen? Leg deze dan onderin in de koffer. De zachtere kledingstukken zijn voor de middelste laag van de koffer en de bovenste laag voor overhemden en andere formele kledingstukken. Een gouden tip is het oprollen van uw kleding, zo voorkomt u kreukels en bespaart u ruimte in de koffer. Overhemden oprollen vergt enige oefening. Stevig en strak oprollen van de overhemd met behulp van sokken of ondergoed ertussen is de truc.

Tip 4: Extra ruimte

Gaat u op zakenreis om klanten te ontmoeten? Houd er dan rekening mee dat u wat ruimte overlaat voor eventuele relatiegeschenken. Internationale klanten geven vaak een klein geschenk mee van hun land, denk hierbij aan een fles wijn, een boek over het land of een ander culturele kleinigheid. Niets is zo vervelend om de attenties te moeten achterlaten omdat u geen plek heeft. Een extra tip! Als u voor vertrek wat extra tijd over heeft op de luchthaven, neem bijvoorbeeld een zakje stroopwafels mee voor uw klanten.

Tip 5: Toch een kreuk, wat nu?

U heeft alle inpaktips gevolgd, maar zit er toch een kreuk in uw overhemd? Wees gerust! In de meeste gevallen heeft het hotel een strijkijzer ter beschikking voor gasten. Zo kunt u snel uw overhemden kreukvrij maken. Geen strijkijzer tot uw beschikking? Hang dan uw overhemd aan de kledinghanger in de badkamer terwijl u een douche neemt. Door middel van de stoom zal uw overhemd vochtig worden en tegelijkertijd  kreukvrij maken.

Inpakken van uw koffer blijft altijd een uitdaging, maar oefening baart kunst. Alvast een fijne reis gewenst!

Deel deze pagina
×

"Tips: Efficiënt koffer inpakken voor uw zakenreis"

Eerste TMC met ISO 27701

De behoefte aan bescherming en garantie van persoonlijke informatie blijft maar groeien. Europese privacyrichtlijnen, zoals de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG/GDPR), verplichten bedrijven om hierop in te anticiperen. Daarnaast geven ISO certificeringen

Lees verder
Oranje en rode reisadviezen

Een oranje wereld

De richtlijn van de overheid om tot half maart alleen echt noodzakelijk te reizen, heeft er toe geleid dat sinds woensdag 16 december jl. de reisadviezen voor de gehele wereld aangepast

Lees verder