Tarievenstructuur KLM naar VS en Canada

In december 2017 heeft KLM een nieuwe Economy Class tarievenstructuur voor vluchten naar de Verenigde Staten en Canada geïntroduceerd. Deze tarievenstructuur bestaat uit drie tariefsoorten: Light, Standard en Standard Plus.

Bij de goedkoopste tariefsoort, het Light tarief, is ruimbagage niet inbegrepen in de ticketprijs en is het alleen toegestaan om handbagage mee te nemen aan boord. Bij de tweede tariefsoort, het Standard tarief, mag de reiziger één stuk ruimbagage à 23 kg. inchecken. Voor reizigers die een Economy Standard Plus ticket boeken, is er een bagagevrijdom à 23 kg. inbegrepen en is het mogelijk om kosteloos de vluchtdatum te wijzigen. De prijs van een Light tarief ticket is tot € 80,- goedkoper dan de twee andere tariefsoorten. Wanneer een ticket voor het Light tarief wordt geboekt is het mogelijk om later tegen betaling ruimbagage bij te boeken. Wel valt de uiteindelijke netto ticketprijs dan hoger uit, dan wanneer direct een ticket tegen het Standard tarief wordt geboekt.

Voor reizen vanaf 10 april 2018 is het mogelijk om restitutie aan te vragen voor het bedrag dat is betaald voor het eerste stuk ruimbagage, wanneer een ticket wordt aangepast van het Light tarief naar het Standard tarief. De mogelijkheid om restitutie aan te vragen geldt voor het eerste stuk ruimbagage dat op de luchthaven is aangekocht. Wanneer er meerdere stuks ruimbagage zijn ingecheckt, wordt de restitutie aanvraag alleen op het eerste bagage item geaccepteerd. Vanaf 10 april 2018 is deze tarievenstructuur van toepassing op alle vluchten naar de Verenigde Staten en Canada. Naast KLM zijn de tarieven ook geldig op vluchten van Delta Airways, Air France en Alitalia. Voor meer informatie over de nieuwe tarievenstructuur of assistentie bij het boeken van uw vliegticket kunt u contact opnemen met onze Travel Consultants. Zij assisteren u graag.

Bron: KLM

Deel deze pagina
×

"Tarievenstructuur KLM naar VS en Canada"