Rotterdam The Hague Airport klaar voor herstart commercieel vliegverkeer

Sinds de uitbraak van COVID-19 werd Rotterdam The Hague Airport vooral gebruikt voor essentieel zakelijk vliegverkeer, maatschappelijk vliegverkeer, repatriëringsvluchten en voor vliegverkeer dat moest uitwijken. Maar deze maand gaat de luchthaven weer de (zaken)reizigers verwelkomen voor de commerciële vluchten.

Coronamaatregelen op Rotterdam The Hague Airport

De veiligheid en gezondheid van passagiers, medewerkers en ketenpartners staan voorop bij de luchthaven. De richtlijnen van het RIVM en de GGD worden gevolgd en de volgende nieuwe luchthavenrichtlijnen zijn opgesteld in verband met de uitbraak van COVID-19:

  • Het dragen van een niet-medisch mondkapje voor passagiers en medewerkers is verplicht in de terminal.
  • Passagiers moeten vooraf bij het betreden van de terminal een ingevulde gezondheidsverklaring laten zien.
  • Fysiek contact tussen personeel en passagiers worden tot een minimum beperkt, personeel is voorzien van handschoenen, de incheck- en servicebalies zijn voorzien van spatschermen en passagiers worden verzocht de nodige afstand te houden conform het RIVM-advies.
  • Om de nodige afstand van 1.5 meter te bewaken is er belijning aangebracht.
  • De terminal is voorzien van een luchtbehandelingssysteem dat continu schone gefilterde verse lucht binnenlaat.
  • Er is desinfecterende handgel op diverse punten beschikbaar voor passagiers.
  • Extra en intensieve schoonmaakwerkzaamheden worden uitgevoerd en alle sanitaire ruimtes zijn voorzien van hygiëne-adviezen.
  • Wegbrengers en ophalers dienen buiten te blijven wachten, bij voorkeur op het parkeerterrein bij de auto om te voorkomen dat er teveel mensen op het voorplein van de luchthaven staan te wachten.
  • De luchthaven heeft frequent afstemming met GGD, RIVM, andere luchthavens en de veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond om de situatie nauwgezet te volgen en elkaar te informeren.

Vliegverkeer stap voor stap op gang

Vanaf 18 juni 2020 worden de eerste commerciële vluchten uitgevoerd vanaf de luchthaven. Verwacht wordt dat het aantal vluchten en het aantal bestemmingen langzaam weer zal toenemen. Transavia is de eerste maatschappij die een vliegschema vanaf Rotterdam bekend heeft gemaakt en bekijkt dit vooralsnog per week. Wanneer andere maatschappijen hun vluchtschema hervatten op Rotterdam The Hague Airport is nu nog niet bekend.

Heeft u vragen over hoe u straks het zakenreizen weer kunt opstarten? Neem dan contact op met uw Account Manager. Wilt u een zakenreis boeken, dan staan onze Travel Consultants voor u klaar. Stuur een mail en zij nemen contact met u op.

Deel deze pagina
×

"Rotterdam The Hague Airport klaar voor herstart commercieel vliegverkeer"