Reizen via Schiphol in de anderhalvemetersamenleving

Door de uitbraak van COVID-19 heeft luchthaven Schiphol de afgelopen periode allerlei maatregelen getroffen voor een anderhalvemetersamenleving. Hierdoor kunt u (straks) op een verantwoorde manier uw zakenreis starten of eindigen, waarbij rekening is gehouden met social distancing en het zoveel mogelijk vermijden van direct contact.

Coronamaatregelen op Schiphol

Schiphol hecht grote waarde aan de veiligheid en gezondheid van iedereen die via de luchthaven reist en van iedereen die er werkt. De volgende maatregelen, die bij moeten dragen aan social distancing en ter voorkoming van een verdere verspreiding van het coronavirus, zijn reeds doorgevoerd: 

  • Overal wordt aangegeven hoe de reiziger 1.5 meter afstand moet houden.
  • Alle wachtruimtes zijn voorzien van belijningen en ook zijn een deel van de stoelen in de wachtruimtes buiten gebruik zodat er afstand tussen de reizigers ontstaat.
  • De incheckbalies zijn om en om bezet en voorzien van spatschermen.
  • De gates worden om en om gebruikt om spreiding te bevorderen en drukte te voorkomen.
  • Iedere vlucht krijg een eigen bagageband, waarbij de bagagekarren om de 1.5 meter afstand van elkaar staan.
  • Personeel is voorzien van beschermmiddelen en kan bijvoorbeeld mondkapjes en handschoenen dragen.
  • Faciliteiten worden extra schoongemaakt en de toiletten zijn voorzien van desinfecterende handgel. Ook is bij de toiletten aangegeven hoe u afstand kunt houden en kunt u met een beperkt aantal mensen naar binnen.
  • De geopende winkels en horeca zijn ook voorzien van spatschermen en er wordt rekening gehouden met de 1.5 meter afstand en het maximaal aantal personen in de ruimtes.
  • De bussen die reizigers naar de vliegtuigen brengen worden na iedere rit schoongemaakt.

Gezondheidschecks

Het kan voorkomen dat een luchtvaartmaatschappij u vraagt om een gezondheidsverklaring in te vullen voordat u aan boord gaat. Bij een klein aantal bestemmingen zijn er gezondheidschecks bij de incheckbalie en bij de gate. Reist u vanuit een gebied met een hoog risico op besmetting en landt u op Schiphol? Dan kunt u bij het uitstappen gecontroleerd worden door medewerkers van de GGD. Is er mogelijk in het vliegtuig een passagier met besmettingsverschijnselen? Dan wordt iedereen aan boord volgens een apart veiligheidsprotocol begeleid.

Schiphol geeft aan klaar te zijn voor de anderhalvemetersamenleving en het opschalen van het aantal reizigers die via de luchthaven reist.

Heeft u vragen over hoe u straks het zakenreizen weer kunt opstarten? Neem dan contact op met uw Account Manager. Wilt u een zakenreis boeken, dan staan onze Travel Consultants voor u klaar. Stuur een mail en zij nemen contact met u op.

Bron: Schiphol

Deel deze pagina
×

"Reizen via Schiphol in de anderhalvemetersamenleving"

Eerste TMC met ISO 27701

De behoefte aan bescherming en garantie van persoonlijke informatie blijft maar groeien. Europese privacyrichtlijnen, zoals de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG/GDPR), verplichten bedrijven om hierop in te anticiperen. Daarnaast geven ISO certificeringen

Lees verder
Oranje en rode reisadviezen

Een oranje wereld

De richtlijn van de overheid om tot half maart alleen echt noodzakelijk te reizen, heeft er toe geleid dat sinds woensdag 16 december jl. de reisadviezen voor de gehele wereld aangepast

Lees verder