Reizen via Schiphol in de anderhalvemetersamenleving

Door de uitbraak van COVID-19 heeft luchthaven Schiphol de afgelopen periode allerlei maatregelen getroffen voor een anderhalvemetersamenleving. Hierdoor kunt u (straks) op een verantwoorde manier uw zakenreis starten of eindigen, waarbij rekening is gehouden met social distancing en het zoveel mogelijk vermijden van direct contact.

Coronamaatregelen op Schiphol

Schiphol hecht grote waarde aan de veiligheid en gezondheid van iedereen die via de luchthaven reist en van iedereen die er werkt. De volgende maatregelen, die bij moeten dragen aan social distancing en ter voorkoming van een verdere verspreiding van het coronavirus, zijn reeds doorgevoerd: 

  • Overal wordt aangegeven hoe de reiziger 1.5 meter afstand moet houden.
  • Alle wachtruimtes zijn voorzien van belijningen en ook zijn een deel van de stoelen in de wachtruimtes buiten gebruik zodat er afstand tussen de reizigers ontstaat.
  • De incheckbalies zijn om en om bezet en voorzien van spatschermen.
  • De gates worden om en om gebruikt om spreiding te bevorderen en drukte te voorkomen.
  • Iedere vlucht krijg een eigen bagageband, waarbij de bagagekarren om de 1.5 meter afstand van elkaar staan.
  • Personeel is voorzien van beschermmiddelen en kan bijvoorbeeld mondkapjes en handschoenen dragen.
  • Faciliteiten worden extra schoongemaakt en de toiletten zijn voorzien van desinfecterende handgel. Ook is bij de toiletten aangegeven hoe u afstand kunt houden en kunt u met een beperkt aantal mensen naar binnen.
  • De geopende winkels en horeca zijn ook voorzien van spatschermen en er wordt rekening gehouden met de 1.5 meter afstand en het maximaal aantal personen in de ruimtes.
  • De bussen die reizigers naar de vliegtuigen brengen worden na iedere rit schoongemaakt.

Gezondheidschecks

Het kan voorkomen dat een luchtvaartmaatschappij u vraagt om een gezondheidsverklaring in te vullen voordat u aan boord gaat. Bij een klein aantal bestemmingen zijn er gezondheidschecks bij de incheckbalie en bij de gate. Reist u vanuit een gebied met een hoog risico op besmetting en landt u op Schiphol? Dan kunt u bij het uitstappen gecontroleerd worden door medewerkers van de GGD. Is er mogelijk in het vliegtuig een passagier met besmettingsverschijnselen? Dan wordt iedereen aan boord volgens een apart veiligheidsprotocol begeleid.

Schiphol geeft aan klaar te zijn voor de anderhalvemetersamenleving en het opschalen van het aantal reizigers die via de luchthaven reist.

Heeft u vragen over hoe u straks het zakenreizen weer kunt opstarten? Neem dan contact op met uw Account Manager. Wilt u een zakenreis boeken, dan staan onze Travel Consultants voor u klaar. Stuur een mail en zij nemen contact met u op.

Bron: Schiphol

Deel deze pagina
×

"Reizen via Schiphol in de anderhalvemetersamenleving"

IATA gaat mobiliteit verbeteren

IATA gaat mobiliteit verbeteren

De International Air Transport Association (IATA) heeft de start aangekondigd van een wereldwijde projectgroep voor mobiliteitshulpmiddelen, om het vervoer van hulpmiddelen zoals rolstoelen te onderzoeken en te verbeteren. Dit met als

Lees verder
Zorgeloos op vakantie

Zorgeloos op zakenreis

Als u besluit om op zakenreis te gaan, wilt u natuurlijk een zorgeloze trip waarbij u zich volledig kunt focussen op uw werk of het doel van de zakenreis. Kies voordat

Lees verder
KLM Corporate SAF promgramma

KLM zet in op duurzame brandstof

Tijdens de coronapandemie is een duurzame luchtvaart nog meer in de spotlight komen te staan. Een effectieve manier om de ecologische voetafdruk te verkleinen, is het vervangen van fossiele brandstof door

Lees verder