Reizen tijdens de Nuclear Security Summit top 24 & 25 maart 2014

Dat Nederland voor de grootste veiligheidsoperatie uit haar geschiedenis staat is een feit. Om duizenden hoogwaardigheidsbekleders veilig van en naar Schiphol, Den Haag en diverse andere plekken te vervoeren, worden wegen afgesloten en delen van Schiphol speciaal ingericht. Hoewel er alles aan gedaan wordt om de burger zo min mogelijk hinder te laten ondervinden, willen wij u wijzen op mogelijke problemen voor reizigers. Zowel van en naar de luchthaven als ter plekke dient u rekening te houden met oponthoud. We raden u dan ook aan, indien mogelijk op andere data te reizen. Vliegt u toch via Schiphol op 24 of 25 maart houdt u dan rekening met extra reistijd.

Verkeer van en naar de luchthaven

De bereikbaarheid van de luchthaven vormt een uitdaging tijdens de NSS top. Rijkswegen zullen worden afgesloten waardoor diverse verkeersopstoppingen te verwachten zijn. Schiphol adviseert reizigers daarom zoveel mogelijk met de trein te komen. De NS zet gedurende langere perioden extra lange treinen in. Alhoewel de luchthaven zelf niet aangeeft problemen te verwachten, adviseren wij u met klem om met extra reistijd rekening te houden.

Vliegverkeer Nederland

Het reguliere vliegverkeer op Schiphol gaat door maar wordt verdeeld over vier start- en landingsbanen. De Polderbaan is, vanwege beveiliging en logistiek, gesloten. Als u op 24 of 25 maart vanaf Schiphol per vliegtuig vertrekt houdt u dan rekening met vertragingen en mogelijke annuleringen. Het luchtruim kan op bepaalde momenten beperkt worden, net als de capaciteit van de luchthaven. Dit betekent dat er mogelijk aanpassingen van de vluchtschema’s nodig zijn. Passagiers raden wij daarom aan de nieuwsvoorzieningen goed in de gaten te houden.

Op de luchthaven

Ook op Schiphol Amsterdam Airport kunt u te maken krijgen met oponthoud. Houdt u rekening met bijvoorbeeld extra securitycontroles en uitzonderlijk lange rijen bij de incheckbalies. Wij raden u aan extra tijd in te calculeren voor incheckprocedures.

Te laat op Schiphol kan u duur komen te staan

Wij wijzen u met klem op de gevolgen van te laat inchecken of te laat boarden. De meeste luchtvaartmaatschappijen hanteren strenge regels en laten u niet meer toe als u te laat aankomt bij de incheckbalie of de gate. In veel gevallen (afhankelijk van de tariefsvoorwaarden) is het omboeken van uw ticket kort voor de reis niet (meer) mogelijk en een restitutie bij te laat komen niet mogelijk. U zult dan een nieuw ticket moeten aanschaffen.

Problemen met uw zakenreis?

Neem contact met ons op voor advies en assistentie bij de organisatie van uw zakenreis. Wilt u uw vlucht omboeken? Ook daarbij zijn wij u graag van dienst. Schiphol biedt voortdurend up-to-date informatie over de nucleaire top en de situatie op de luchthaven op de website.

Deel deze pagina
×

"Reizen tijdens de Nuclear Security Summit top 24 & 25 maart 2014"