Reizen naar en via België is anders

Reizen naar België

Het komt regelmatig voor dat wij een zakenreis niet via één van onze Nederlandse luchthavens boeken, maar via een Belgische. Dit omdat het dichterbij de thuishaven van de klant is, of omdat er een betere aansluiting is naar de gewenste bestemming. Ook kan het zijn dat er een zakelijke meeting in België is, waar wij de overnachting voor de klant boeken. Vanaf heden dient u er rekening mee te houden dat reizen naar of via België ook anders is geworden door COVID-19.

Code oranje

Momenteel geldt er vanuit de Nederlandse overheid code oranje voor de Belgische provincie Antwerpen, welke grenst aan Nederland, en voor Brussels Hoofdstedelijk Gewest, waar Brussels Airport net buiten valt. Als u vanuit het oranje gebied terugkeert in Nederland krijgt u het dringende advies om 14 dagen in thuisquarantaine te gaan. Dit hoeft niet als u er alleen doorheen bent gereden zonder te stoppen (zie ook ‘met de auto door provincie Antwerpen’).

In België geldt sinds 1 augustus jl. een code oranje voor reizen vanuit diverse Nederlandse provincies. Niet-essentiële reizigers uit deze Nederlandse provincies worden bij aankomst in België geadviseerd om waakzaam te zijn, preventief te testen en in zelfquarantaine te gaan.

Langer dan 48 uur

Verblijft u voor uw zakelijke trip langer dan 48 uur in België? Dan bent u vanaf nu door de Belgische overheid verplicht een Passenger Locator Form (PLF) in te vullen. Het formulier moet binnen 48 uur voor aankomst ingevuld zijn. Klik hier om direct naar het formulier te gaan.

Brussels Airport

Ook op de Belgische luchthaven is het verplicht om een mondkapje te dragen. Draag deze op alle openbare plaatsen van het luchthavendomein, ook buiten de gebouwen. Bijvoorbeeld bij de drop-off zone, de voetgangerszone voor de ingang van de vertrekhal, de voetgangerszone en de taxizone voor de aankomsthal, etc. 

Met de auto door provincie Antwerpen

De Belgische overheid heeft voor de provincie Antwerpen een avondklok ingesteld. Heeft u besloten om met de auto te reizen naar of door deze provincie? Dan heeft u ook te maken met deze avondklok, die geldt van 01.30 tot 05.00 uur. U kunt tijdens de avondklok wel door dit gebied naar uw bestemming of daar vandaan terug naar Nederland rijden. Maar stop niet om te rusten of te tanken in het dit gebied.

Met de internationale trein via België

Wees u er bewust van dat als u uit de internationale trein moet stappen in bijvoorbeeld Brussel voor de veiligheids- en paspoortcontrole, dat u zich dan bevindt in een gebied met code oranje. Hierdoor wordt thuisquarantaine dringend geadviseerd als u terug komt in Nederland.

Heeft u binnenkort een zakenreis gepland naar België of via België? Dan is dat anders dan voorheen en dient u rekening te houden met diverse reisrestricties. Vraag bij het boeken van uw reis bij onze Travel Consultants na welke mogelijkheden er zijn en check voordat u vertrekt, altijd de laatste update van de Nederlandse reisadviezen op Nederland Wereldwijd. Want deze kunnen dagelijks veranderen.

Deel deze pagina
×

"Reizen naar en via België is anders"