Reisregels naar Verenigd Koninkrijk per oktober 2021 gewijzigd

Zakenreis naar Verenigd Koninkrijk

In oktober worden er belangrijke wijzigingen doorgevoerd bij het inreizen naar het Verenigd Koninkrijk. Zo vervalt de ID-kaart als geldig identiteitsbewijs om het land in te komen en worden de reisrestricties versoepeld voor gevaccineerden. Zaken die invloed hebben op uw volgende zakenreis naar het Verenigd Koninkrijk.

Paspoort als identiteitsbewijs

Als gevolg van de Brexit, is het vanaf 1 oktober 2021 alleen nog mogelijk om met een paspoort het Verenigd Koninkrijk in te komen. Het gebruik van een ID-kaart is dan niet meer geldig als identiteitsbewijs. Woonde u op of vóór 31 december 2020 in het VK? Dan kunt u nog tot en met eind 2025 uw identiteitskaart gebruiken. Daarna zal ook deze vervallen. Deze wijziging geldt voor alle gebieden die vallen onder het Verenigd Koninkrijk, dus voor Engeland, Wales, Schotland en Noord-Ierland. 

Versoepelingen reisrestricties voor gevaccineerden

Daarnaast worden de reisrestricties versoepeld voor volledig gevaccineerden. Reist u vanuit een land dat niet op de rode lijst staat, dan hoeft u vanaf 4 oktober 2021 geen coronatest meer te doen voor vertrek. Voor aankomst moet u nog wel een PCR-test op dag 2 na aankomst geboekt hebben, waarvan u het bewijs van de geboekte test bij binnenkomst moet kunnen laten zien. Deze test blijft voorlopig nog verplicht. Komt u uit een rood land en wilt u reizen naar het Verenigd Koninkrijk? Dan is een hotelquarantaine verplicht bij het inreizen.

Vrijwel heel Europa bestaat uit groene en oranje landen, waaronder ook Nederland. Hierdoor kunt u als zakenreiziger profiteren van deze versoepelingen. Bij uw terugreis naar Nederland gelden geen restricties meer voor het inreizen, behalve dat u een geldig coronabewijs moet laten zien. Het Verenigd Koninkrijk was altijd de top-bestemming voor zakenreizigers. Het is dan ook fijn dat reizen tussen Nederland en de gebieden die vallen onder het Verenigd Koninkrijk nu veel eenvoudiger wordt.

Wilt u een zakenreis naar het Verenigd Koninkrijk plannen? Onze Travel Consultants staan voor u klaar om dit voor u uit handen te nemen. Met een persoonlijk advies, wordt u goed voorbereid op uw zakenreis. Ook onze Personal Touch ervaren? Neem contact met ons op en ervaar het direct. 

Bron: Luchtvaartnieuws

Deel deze pagina
×

"Reisregels naar Verenigd Koninkrijk per oktober 2021 gewijzigd"

IATA gaat mobiliteit verbeteren

IATA gaat mobiliteit verbeteren

De International Air Transport Association (IATA) heeft de start aangekondigd van een wereldwijde projectgroep voor mobiliteitshulpmiddelen, om het vervoer van hulpmiddelen zoals rolstoelen te onderzoeken en te verbeteren. Dit met als

Lees verder
Zorgeloos op vakantie

Zorgeloos op zakenreis

Als u besluit om op zakenreis te gaan, wilt u natuurlijk een zorgeloze trip waarbij u zich volledig kunt focussen op uw werk of het doel van de zakenreis. Kies voordat

Lees verder
KLM Corporate SAF promgramma

KLM zet in op duurzame brandstof

Tijdens de coronapandemie is een duurzame luchtvaart nog meer in de spotlight komen te staan. Een effectieve manier om de ecologische voetafdruk te verkleinen, is het vervangen van fossiele brandstof door

Lees verder