Reisadviezen per 15 juni aangepast

De overheid heeft besloten dat Nederlanders vanaf 15 juni 2020 weer kunnen reizen naar een aantal Europese landen, want voor die landen wordt het negatief reisadvies aangepast van code oranje (alleen noodzakelijke reizen) naar code geel. Wel betekent code geel dat er in die landen of gebieden nog veiligheidsrisico’s zijn die afwijken van wat u in Nederland gewend bent. Bereid u daarop voor en let extra op. Maar de quarantaineverplichting voor die landen vervalt, dus als teruggekeerde reiziger hoeft u niet twee weken thuis te blijven.

Reizen vanaf 15 juni

De aangepaste reisadviezen betreft de landen België, Bulgarije, Duitsland, Estland, Frankrijk, IJsland, Italië, Kroatië, Letland, Liechtenstein, Litouwen, Luxemburg, Monaco, Polen, Portugal, Tsjechië en Zwitserland (update 15-6-2020). Voor de overige landen geldt nog steeds ‘alleen noodzakelijke reizen’ en daar wordt later over beslist.

De aangepaste reisadviezen zijn vanuit de Nederlandse overheid. Dit betekent niet dat andere landen dezelfde regels en maatregelen hebben als in Nederland. Bereid u goed voor. Indien er toch naar een ander land gereisd moet worden waar code oranje geldt in verband met gezondheidsrisico’s, adviseert de overheid om dat alleen te doen als het echt niet anders kan en om na terugkeer twee weken in thuisquarantaine te gaan. Doe ook navraag bij uw reisverzekering, want het is mogelijk dat code oranje betekent dat reisverzekeringen niet worden gedekt.

Een zakenreis boeken?

Voor vele zakenreizigers is het al enige tijd geleden dat zij richting het buitenland reisden, dus wellicht zijn er vragen hoe veilig zakenreizen nu echt is. Zorg goed voor uw zakenreizigers, geef hen duidelijke instructies mee, voorzie ze van beschermingsmiddelen en zorg dat alleen gezonde reizigers op pad gaan. Dan boeken wij uw zakenreizen zoals u van ons gewend bent en kunnen zij hopelijk snel weer onderweg zijn. Uiteraard houden wij bij VCK Travel alle updates goed in de gaten en staan wij dagelijks in contact met grote luchtvaartmaatschappijen om u van actuele informatie te voorzien. Neem contact op met onze Travel Consultants voor meer informatie of uw boeking.

Deel deze pagina
×

"Reisadviezen per 15 juni aangepast"

Eerste TMC met ISO 27701

De behoefte aan bescherming en garantie van persoonlijke informatie blijft maar groeien. Europese privacyrichtlijnen, zoals de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG/GDPR), verplichten bedrijven om hierop in te anticiperen. Daarnaast geven ISO certificeringen

Lees verder
Oranje en rode reisadviezen

Een oranje wereld

De richtlijn van de overheid om tot half maart alleen echt noodzakelijk te reizen, heeft er toe geleid dat sinds woensdag 16 december jl. de reisadviezen voor de gehele wereld aangepast

Lees verder