Belangrijke verbetering van veiligheid bij betalen

De impact van Strong Customer Authentication in de zakenreisbranche

Meer dan een jaar geleden communiceerden wij al over de introductie van de Strong Customer Authentication (SCA), een overkoepelende EU-regelgeving als onderdeel van PSD2, de Europese richtlijn voor betaaldiensten. Een invoering die een flinke verandering teweegbrengt in de manier waarop online betalingen worden gedaan. Zeker in onze branche.

SCA draait om klantauthenticatie bij online transacties, met als doel het betalingsverkeer veiliger te maken met minder online fraude en minder criminaliteit. Een noodzakelijke maatregel, maar ingewikkeld en complex om te implementeren. De meeste EU landen hebben dan ook uiteindelijk uitstel verleend voor de invoering er van. Ook wij bij VCK Travel ondervinden al wel enige hinder van mobiele verificatiecodes die gevraagd worden bij het maken van online boekingen met corporate cards.

Definitieve invoering

De invoering in de luchtvaart krijgt nu vanaf 1 januari 2021 meer vorm. Zo stelde onder andere Lufthansa ons onlangs hiervan op de hoogte. Het risico is dan dat wij steeds meer te maken krijgen met gevraagde verificatiecodes bij online boekingen. Dit geldt voor onze eigen VISA kaarten, maar ook voor persoonlijke (plastic) kaarten van klanten (VISA, Mastercard, etc). Daardoor kan het zijn dat u een verificatiecode op uw telefoon krijgt, voor een boeking die wij voor u maken. Net terwijl u in een taxi zit, in een bespreking bent. Of misschien is de kaarthouder wel een medewerker van uw bedrijf, die vanwege tijdsverschil inmiddels ligt te slapen. Als wij geen code van de kaarthouder krijgen, kunnen we de kaart op dat moment niet gebruiken.

Extra beveiligingslaag bij VCK Travel

Wij zien ook een toename in het aantal pogingen van fraudeurs om misbruik te maken van passagiersgegevens. Onze ISO 27001 certificering biedt onze klanten een hoge mate van beveiliging. Vanaf 2021 gaan wij hier een extra beveiligingslaag aan toe voegen en wij introduceren dan voor sommige diensten ook een ‘two factor authentication’.

Onze Account Managers nemen binnenkort hier contact met u over op. Heeft u nu al vragen? Stel uw vragen per mail of telefoon.

Deel deze pagina
×

"Belangrijke verbetering van veiligheid bij betalen"