Home > Nieuws > Orkaan Irma

Orkaan Irma

vrijdag 8 september 2017

Update vrijdag 8 september 2017 09:00 uur: De luchtvaartmaatschappijen TUI en KLM annuleren de geplande vluchten naar het door orkaan Irma getroffen eiland Sint Maarten. KLM annuleert de vluchten van vandaag, vrijdag 8 september en van zondag 10 september 2017. TUI zal de vluchten naar het eiland herstarten in oktober.  

Update woensdag 6 september 2017 16:30 uur: Als gevolg van orkaan Irma heeft de luchthaven van het eiland Sint Maarten, Princess Juliana International Airport, aanzienlijke schade opgelopen. Vluchtverstoringen van en naar deze luchthaven zijn mogelijk. In de staat Florida in de VS is een noodtoestand van kracht en worden bewoners geëvacueerd. Wij adviseren reizigers om niet naar deze bestemming te reizen.

Update woensdag 6 september 2017 13:45 uur: Orkaan Irma is op dit moment aanwezig in het Caraïbisch gebied en heeft het eiland Sint Maarten bereikt. Het is een orkaan van de zwaarste categorie. Verwacht wordt dat Irma ook Cuba en Florida zal bereiken, maar de exacte baan van de orkaan blijft op dit moment nog onzeker. In het gebied worden voorzorgsmaatregelen genomen door de lokale autoriteiten en reizigers worden geadviseerd rekening te houden met de lokale noodverordeningen en/of tijdelijke sluiting van vliegvelden.

Update woensdag 6 september 2017 09:30 uur: In verband met Orkaan Irma zijn vluchten van en naar Puerto Rico, de Dominicaanse Republiek, het Caraïbisch gebied en de US Virgin Islands vandaag verstoord. De luchthaven van Antigua is gesloten.

Update dinsdag 5 september 2017: In de staat Florida in de Verenigde Staten is de waarschuwing voor orkaan Irma van kracht. Vluchten van verschillende airlines van en naar deze bestemming zijn geannuleerd.

De eilanden Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba maken zich op voor de naderende orkaan Irma. Verwacht wordt dat de orkaan op woensdag 6 september 2017 de eilanden zal bereiken, met een windsnelheid van gemiddeld 185 kilometer per uur. Het Amerikaanse Nationaal Hurricane Center waarschuwt voor onder andere overstromingen en modderstromen als gevolg van de orkaan. Reizigers van en naar deze eilanden dienen rekening te houden met verstoringen van het vluchtschema. Wij adviseren reizigers contact op te nemen met de desbetreffende luchtvaartmaatschappij voor de meest actuele vluchtinformatie. Voor assistentie bij het (om)boeken van uw ticket, kunt u contact opnemen met onze Travel Consultants. Zij assisteren u graag.

Bron: NOS.nl
Aangekondigde staking Air France do 22 feb 2018

woensdag 21 februari 2018

De piloten, het cabinepersoneel en de grondmedewerkers van Air France hebben aangekondigd dat zij morgen, donderdag 22 februari 2018, gaan staken. Verwacht wordt dat een kwart van de Air France vluchten uitvalt,...

Lees verder

Cycloon Gita nadert Nieuw-Zeeland

dinsdag 20 februari 2018

Door de naderende cycloon Gita in Nieuw Zeeland is vandaag, dinsdag 20 februari 2018, de noodtoestand uitgeroepen in Christchurch, de op één na grootste stad van het land gelegen op...

Lees verder

Zonnepanelen op All Weather Terminal VCK Group

dinsdag 20 februari 2018

Afgelopen maand leverde KiesZon, een duurzame energieleverancier die grootschalige zonnestroomprojecten voor bedrijven realiseert, 1890 panelen voor de 25 meter hoge All Weather Terminal van VCK Group in de Scandia Terminal in Amsterdam.

Lees verder

Sneller door security in VS bij KLM en Air France

dinsdag 20 februari 2018

Het Precheck programma van de Amerikaanse Transport Security Administration, waarmee reizigers op meer dan 200 Amerikaanse luchthavens sneller de security checks kunnen passeren, is nu ook beschikbaar voor passagiers van Air...

Lees verder

Met Lufthansa naar de Chinese stad Shenyang

donderdag 25 januari 2018

Vanaf dinsdag 27 maart 2018, vliegt u met Lufthansa vanaf Frankfurt Airport naar Shenyang in China. Shenyang, een stad in het noordoosten van China, staat bekend als het economische centrum van dit...

Lees verder