Home > Nieuws > Orkaan Irma

Orkaan Irma

vrijdag 8 september 2017

Update vrijdag 8 september 2017 09:00 uur: De luchtvaartmaatschappijen TUI en KLM annuleren de geplande vluchten naar het door orkaan Irma getroffen eiland Sint Maarten. KLM annuleert de vluchten van vandaag, vrijdag 8 september en van zondag 10 september 2017. TUI zal de vluchten naar het eiland herstarten in oktober.  

Update woensdag 6 september 2017 16:30 uur: Als gevolg van orkaan Irma heeft de luchthaven van het eiland Sint Maarten, Princess Juliana International Airport, aanzienlijke schade opgelopen. Vluchtverstoringen van en naar deze luchthaven zijn mogelijk. In de staat Florida in de VS is een noodtoestand van kracht en worden bewoners geëvacueerd. Wij adviseren reizigers om niet naar deze bestemming te reizen.

Update woensdag 6 september 2017 13:45 uur: Orkaan Irma is op dit moment aanwezig in het Caraïbisch gebied en heeft het eiland Sint Maarten bereikt. Het is een orkaan van de zwaarste categorie. Verwacht wordt dat Irma ook Cuba en Florida zal bereiken, maar de exacte baan van de orkaan blijft op dit moment nog onzeker. In het gebied worden voorzorgsmaatregelen genomen door de lokale autoriteiten en reizigers worden geadviseerd rekening te houden met de lokale noodverordeningen en/of tijdelijke sluiting van vliegvelden.

Update woensdag 6 september 2017 09:30 uur: In verband met Orkaan Irma zijn vluchten van en naar Puerto Rico, de Dominicaanse Republiek, het Caraïbisch gebied en de US Virgin Islands vandaag verstoord. De luchthaven van Antigua is gesloten.

Update dinsdag 5 september 2017: In de staat Florida in de Verenigde Staten is de waarschuwing voor orkaan Irma van kracht. Vluchten van verschillende airlines van en naar deze bestemming zijn geannuleerd.

De eilanden Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba maken zich op voor de naderende orkaan Irma. Verwacht wordt dat de orkaan op woensdag 6 september 2017 de eilanden zal bereiken, met een windsnelheid van gemiddeld 185 kilometer per uur. Het Amerikaanse Nationaal Hurricane Center waarschuwt voor onder andere overstromingen en modderstromen als gevolg van de orkaan. Reizigers van en naar deze eilanden dienen rekening te houden met verstoringen van het vluchtschema. Wij adviseren reizigers contact op te nemen met de desbetreffende luchtvaartmaatschappij voor de meest actuele vluchtinformatie. Voor assistentie bij het (om)boeken van uw ticket, kunt u contact opnemen met onze Travel Consultants. Zij assisteren u graag.

Bron: NOS.nl
Nieuwe bestemming voor oude koepel Aviodome

dinsdag 12 juni 2018

De oude koepel van het luchtvaartmuseum Aviodome krijgt een nieuwe bestemming. De opvallende koepel stond tot 2003 op Schiphol Airport en heeft 24 jaar lang, sinds de bouw in 1971, de titel &lsquo...

Lees verder