Nieuwe regels inreizen per 3 maart 2021

Travel with the Personal Touch

Er zijn twee veranderingen op de tijdelijke COVID-19 regels om Nederland in het reizen. De verplichte sneltest voor reizigers richting Nederland wordt per 3 maart vervangen door een NAAT-test en de geldigheidsduur verandert.  

Soort test

Vanaf 3 maart 2021 wordt de PCR-testverplichting vervangen door de NAAT-testverplichting. Deze NAAT-test is een overkoepelende naam, waar onder andere ook de PCR-testen onder vallen. Al de testen die onder de NAAT-testen vallen, zijn ook toegestaan door de Nederlandse overheid.

Geldigheidsduur

De negatieve NAAT-test dient minder dan 12 uur voor het boarden te zijn afgenomen. Een andere optie is dat u een negatieve NAAT-test heeft die minder dan 72 uur voor aankomst in Nederland is afgenomen en dat u deze aanvult met een negatieve sneltest die minder dan 4 uur afgenomen is voor het boarden.

Testlocaties in het buitenland

Sinds 23 januari 2021 moesten passagiers richting Nederland een negatieve PCR-test van maximaal 72 uur oud laten zien bij aankomst plus een negatieve sneltest bij het boarden, die niet ouder dan vier uur mocht zijn. Omdat de sneltest tot logistieke problemen kan leiden als er in de omgeving van de luchthaven geen sneltestfaciliteit is, zijn bovenstaande aanpassingen doorgevoerd. Klik hier voor een overzicht van testlocaties in het buitenland, zodat u de mogelijkheden kunt afwegen en goed voorbereid op reis gaat.

De nieuwe maatregelen per 3 maart 2021 worden ook doorgevoerd in de checklist van de Nederlandse overheid.

Reizen is er door COVID-19 niet eenvoudiger op geworden, met de continu veranderende regels en restricties. Neem contact op met onze Travel Consultants. Zij zijn er voor u, om uw zakelijke reis te organiseren.

Deel deze pagina
×

"Nieuwe regels inreizen per 3 maart 2021"