Nieuw handbagagebeleid bij easyJet vanaf 10 februari 2021

Zakenreiziger met bagage

Reizigers mogen vanaf 10 februari 2021 nog maar één kleine tas gratis als handbagage meenemen in de cabine. Voor het overige wordt een toeslag berekend, ook voor de rolkoffer. De stoel die is geboekt gaat vanaf dan bepalen welke bagage aan boord mag worden meegenomen.

Aanpassing beleid

Het huidige beleid waarbij twee stuks handbagage kosteloos meegenomen mocht worden, zorgt volgens easyJet vaak tot opstoppingen en hierdoor vertragingen. De regels voor de handbagage worden daarom aangepast. Hiermee willen zij het boardingproces en de stiptheid te verbeteren. Ook geeft het de reiziger zekerheid wat er mee aan boord mag.

Gratis aan boord

Voor de reizen vanaf 10 februari 2021 mag iedere reiziger één klein stuk handbagage gratis meenemen. De maximale afmetingen zijn 45 x 36 x 20 cm (inclusief handgrepen of wielen) en het moet onder de stoel ervoor passen. De luchtvaartmaatschappij vindt dat dit voldoende moet zijn om alle benodigdheden voor een reis of een korte trip mee te nemen. Er is geen gewichtslimiet, maar de tas moet wel zelf te tillen en te dragen zijn.

Andere stoelen

Bij een geboekte stoel met extra beenruimte of een duurdere stoel op de voorste rij, is het mogelijk om wel een extra groot stuk handbagage mee te nemen aan boord. De maximale afmetingen van dit bagagestuk is 56 x 45 x 25 cm (inclusief handgrepen of wielen) en moet passen in het bagagevak boven de stoelen.

Overzicht bagageregels

Belangrijke wijzigingen waar u als zakenreiziger mee te maken gaat krijgen bij een easyJet-vlucht. Meer informatie over de bagageregels van easyJet of andere luchtvaartmaatschappijen? Wij bieden deze op onze website aan bij ‘Travel Info‘ met een handig overzicht van de ANVR.

Deel deze pagina
×

"Nieuw handbagagebeleid bij easyJet vanaf 10 februari 2021"

Eerste TMC met ISO 27701

De behoefte aan bescherming en garantie van persoonlijke informatie blijft maar groeien. Europese privacyrichtlijnen, zoals de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG/GDPR), verplichten bedrijven om hierop in te anticiperen. Daarnaast geven ISO certificeringen

Lees verder
Oranje en rode reisadviezen

Een oranje wereld

De richtlijn van de overheid om tot half maart alleen echt noodzakelijk te reizen, heeft er toe geleid dat sinds woensdag 16 december jl. de reisadviezen voor de gehele wereld aangepast

Lees verder