Mogelijk langere wachttijden security check Rotterdam en Eindhoven Airport

De Koninklijke Marechaussee (KMAR) voert vandaag, donderdag 17 augustus, en morgen, vrijdag 18 augustus 2017 stiptheidsacties uit op Rotterdam The Hague Airport en Eindhoven Airport.

Tijdens deze acties voert de Marechaussee uitgebreide paspoortcontroles uit, waarmee ze de Nederlandse wet- en regelgeving strikt naleven en dus extra wachttijd voor de controles creëren. Met deze acties hoopt de KMAR de eisen voor een nieuw cao kracht bij te zetten. Sinds april 2017 is het Nederlandse Ministerie van Defensie, waar de Koninklijke Marechaussee onder valt, in gesprek met vertegenwoordigers van de Marechaussee over een nieuwe cao. De passagiers bij de paspoortcontroles op de twee luchthavens worden ter plaatste geïnformeerd over de situatie en krijgen folders met extra informatie uitgedeeld. Vooralsnog zijn er geen duidelijke vertragingen merkbaar voor de paspoortcontroles. De KMAR geeft aan op dit moment geen interesse te hebben in het uitbreiden van de stiptheidsacties naar Schiphol Airport.

Bron: Zakenreis.nl

Deel deze pagina
×

"Mogelijk langere wachttijden security check Rotterdam en Eindhoven Airport"

Uitkijken naar een zakelijke bestemming

Uitkijken naar corporate events

Nu er allerlei versoepelingen worden doorgevoerd naar aanleiding van COVID-19, is het opstarten van corporate events weer mogelijk, zowel in Nederland als in het buitenland. Heeft u er al weer zin

Lees verder