Lufthansa werkt hard aan sms’en en internetten aan boord

Het is algemeen bekend; zakelijke reizigers smachten om internet aan boord van vliegtuigen. Wanneer reisuren in de lucht, net als op de weg of het spoor declarabel worden zal het steeds aantrekkelijker worden om op weg te gaan.

Doorwerken in de lucht staat hoog op het wensenlijstje van de meeste zakelijke reizigers. Dat blijkt uit menig onderzoek. Luchtvaartmaatschappijen spelen hier nog maar mondjes maat op in. Amerikaanse airlines bieden wel internet aan zolang er boven Amerikaans grondgebied wordt gevlogen. Enkelen Europese vliegmaatschappijen bevinden zich in proeffases maar velen bieden de reiziger weinig of geen mogelijkheden. Lufthansa loopt echter voorop. Deze maatschappij maakt het nog dit jaar mogelijk om in al haar lange-afstandsvliegtuigen mobiele telefoon te gebruiken. Bellen is niet toegestaan, maar sms’en, e-mails checken en op internet surfen wel.

Eind dit jaar zullen alle honderd lange-afstandstoestellen van de Duitse luchtvaartmaatschappij zijn voorzien van de nieuwe functionaliteit. AeroMobile heeft roaming-overeenkomsten gesloten met meer dan 240 mobieletelefoonproviders. De prijzen van het gebruik van een smartphone aan boord bij Lufthansa zijn vergelijkbaar met buitenlandse roamingtarieven. Deze liggen over het algemeen vrij hoog.

Deel deze pagina
×

"Lufthansa werkt hard aan sms’en en internetten aan boord"