Lufthansa Group maatschappijen blijven de reiservaring continu verbeteren

Maatschappijen van de Lufthansa Group evalueren voortdurend de reisprocessen, producten en diensten. De groep blijft deze aanpassen aan steeds hogere eisen om ervoor te zorgen dat passagiers een zo goed en comfortabel mogelijke reiservaring hebben.

Austrian Airlines

Austrian Airlines is begonnen met de upgrade van haar vloot en tevens gestart met de uitbreiding van de capaciteit; onder andere de 18 Dash-8-turboprops worden vervangen door Airbus A320 vliegtuigen. Vanaf 2021 zullen tien Airbus-vliegtuigen de huidige turboprops hebben vervangen waardoor tegelijkertijd de capaciteit is verhoogd. Door deze extra vliegtuigen toe te voegen, zal Austrian de huidige hub-positie versterken als toegangspoort tot het uitgebreide netwerk dat Austrian vanuit Wenen aanbiedt.

Brussels Airlines wint prijs

Voor haar lounge op Brussels Airport, heeft Brussels Airlines een prijs ontvangen. THE LOFT by Brussels Airlines and Lexus werd uitgeroepen tot Europa’s meest toonaangevende luchthavenlounge 2019 door World Travel Awards, een wereldwijd erkend honoursprogramma voor reizen en toerisme. De stemmen worden niet alleen uitgebracht door klanten, maar ook door professionals in reiswereld en toerisme. De lounge is een uniek concept, gericht op comfort, technologie, design en een mix van ‘Belgitude’ en Japanse gastvrijheid. Het heeft een oppervlakte van 2040 m2, biedt plaats aan 500 gasten en is verdeeld in gebieden met verschillende sferen en functies. Waaronder een centrale bar, zitzones en een break-out ruimte die ideaal is voor zakenreizigers die onderweg willen werken.

Eurowings opent Lounge

Na de verhuizing naar Terminal 1 op de luchthaven van München, heeft Eurowings een nieuwe en exclusieve Eurowings Lounge geopend. Hiermee heeft Eurowings een nieuwe wachtruimte gecreëerd voor haar serviceaanbod op de nieuwe locatie. De lounge is toegankelijk voor alle BIZclass-passagiers en Miles & More-statusklanten in het bezit van een boeking met SMART-tarief. Naast een scala aan snacks, drankjes, verschillende koffiespecialiteiten en water, kunnen zakenreizigers bovendien gratis gebruikmaken van wifi op de luchthaven. Passagiers die in de lounge wachten, worden automatisch op de hoogte gebracht van de vluchtinformatie en actuele instaptijden van hun vertrekkende vlucht.

Klimaatvriendelijk met Lufthansa

Lufthansa heeft de eerste vluchten uitgevoerd met haar eerste Airbus A321neo die in mei werd geleverd. Deze ultramoderne opvolger van de Airbus A321 verbruikt tot 20 procent minder brandstof, is veel stiller en stoot aanzienlijk minder CO2 uit dan het vorige model. De Lufthansa Group investeert bijna drie miljard euro per jaar in nieuwe, zuinige vliegtuigen. Dat is de krachtigste aanjager die de groep gebruikt om vliegen zo klimaatvriendelijk mogelijk te maken. Tegen 2025 zullen veertig A321neo- modelvliegtuigen zijn geleverd aan de luchtvaartmaatschappijen van de Lufthansa Group. In totaal verwelkomt het bedrijf de komende tien jaar gemiddeld iedere twee weken een nieuw vliegtuig.

SWISS’ Premium Economy Class

Vanaf het voorjaar van 2021 gaat SWISS een nieuwe Premium Economy Class op zijn langeafstandsvliegtuigenvloot introduceren om haar positie als premium-luchtvaartmaatschappij verder te versterken. Als eerste stap zal de extra reisklasse beschikbaar zijn in een zitgedeelte met 24 stoelen in de Boeing 777-300ER-vliegtuigen. Op middellange termijn zal het nieuwe reisproduct worden geïntroduceerd in de volledige langeafstandsvloot van SWISS. Voor Economy Class-reizigers die op zoek zijn naar meer comfort aan boord, biedt het nieuwe product een geheel nieuwe vliegreiservaring. SWISS zal ongeveer CHF 40 miljoen investeren in de installatie van de nieuwe stoelenklasse op haar Boeing 777-vloot.

Contact

Heeft u vragen over de ontwikkelingen van één van genoemde vliegmaatschappij? Of als u een ticket wilt boeken bij een maatschappij van de Lufthansa Group: neem contact op met onze Travel Consultants! Zij helpen u hier graag bij.

Deel deze pagina
×

"Lufthansa Group maatschappijen blijven de reiservaring continu verbeteren"