IATA gaat mobiliteit verbeteren

IATA gaat mobiliteit verbeteren

De International Air Transport Association (IATA) heeft de start aangekondigd van een wereldwijde projectgroep voor mobiliteitshulpmiddelen, om het vervoer van hulpmiddelen zoals rolstoelen te onderzoeken en te verbeteren. Dit met als doel, beter te presteren bij de behandeling van deze hulpmiddelen en de mobiliteit voor (zaken)reizigers met een handicap.

Veilig vervoeren

De projectgroep is de eerste in zijn soort, die zich bezighoudt met het veilig vervoeren van mobiliteitshulpmiddelen. Het team zal ook advies verstrekken en aanbevelingen doen aan luchtvaartmaatschappijen en andere belanghebbenden over de vaststelling van beleid, procedures en normen met betrekking tot mobiliteit en de behandeling en het vervoer van mobiliteitshulpmiddelen.

Praktische actie

Elk jaar worden duizenden rolstoelen veilig per vliegtuig vervoerd. Toch komt het nog steeds voor, dat er schade of verlies optreedt. En wanneer dat gebeurt, is dat verwoestend voor de passagier omdat deze hulpmiddelen meer zijn dan uitrusting. “Het zijn verlengstukken van hun lichaam en essentieel voor hun onafhankelijkheid”, zegt Willie Walsh, directeur-generaal van IATA. “We erkennen dat we als industrie nog niet zover zijn, als we zouden willen. Daarom willen we er op mondiaal niveau iets aan doen. Niet door een praatgroep op te zetten, maar door de belangrijkste groepen bij elkaar te brengen om praktische actie te ondernemen”.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Bij VCK Travel juichen wij dit initiatief toe. People, planet en profit zitten namelijk ook verankerd in ons bewustzijn en in onze activiteiten.

Contact

Wilt u een zakenreis boeken waarbij ook mobiliteitshulpmiddelen vervoerd moeten worden? Onze Travel Consultants hebben kennis van zaken, kunnen u een persoonlijk advies geven en deze boeking eenvoudig voor u maken. Neem contact op en ervaar onze Personal Touch. 

Bron: businesstravelexecutive.com

Deel deze pagina
IATA gaat mobiliteit verbeteren

IATA gaat mobiliteit verbeteren

De International Air Transport Association (IATA) heeft de start aangekondigd van een wereldwijde projectgroep voor mobiliteitshulpmiddelen, om het vervoer van hulpmiddelen zoals rolstoelen te onderzoeken en te verbeteren. Dit met als

Lees verder
Zorgeloos op vakantie

Zorgeloos op zakenreis

Als u besluit om op zakenreis te gaan, wilt u natuurlijk een zorgeloze trip waarbij u zich volledig kunt focussen op uw werk of het doel van de zakenreis. Kies voordat

Lees verder
KLM Corporate SAF promgramma

KLM zet in op duurzame brandstof

Tijdens de coronapandemie is een duurzame luchtvaart nog meer in de spotlight komen te staan. Een effectieve manier om de ecologische voetafdruk te verkleinen, is het vervangen van fossiele brandstof door

Lees verder