Gewijzigde regels voor reizen naar het Verenigd Koninkrijk

Business Traveller

De overgangsperiode van de Brexit is per 1 januari 2021 echt voorbij en het Verenigd Koninkrijk (VK) valt nu buiten de EU. In de laatste week van 2020 kwam er eindelijk overeenstemming tussen de EU en het VK over het uittreden en werden de gevolgen duidelijk. Ook op het gebied van zakenreizen zijn er veranderingen, waar u rekening mee moet houden. Deze wijzigingen gelden voor alle gebieden die vallen onder het VK, dus voor Engeland, Wales, Schotland en Noord-Ierland.

Identiteitsbewijs

Voor 2021 had u al een paspoort of identiteitskaart nodig naar het VK. Dat is per 1 januari 2021 niet veranderd. Maar vanaf 1 oktober 2021 kunt u alleen nog met een paspoort het land in komen. Een identiteitskaart is dan niet meer geldig. Woonde u op of vóór 31 december 2020 in het VK? Dan kunt u nog tot en met eind 2025 uw identiteitskaart gebruiken. Daarna zal ook deze vervallen.

Visum

Verblijft u maximaal 6 maanden voor uw zakenreis in het VK? Dan kan dat zonder visum. Voor een langer verblijf moet een visum aangevraagd worden. Hiervoor werken wij samen met onze partner CIBTvisas. Een expert op dit gebied, die voor onze klanten een speciaal bemiddelingstarief hanteren.

Rijbewijs

U kunt met uw Nederlandse rijbewijs in het VK blijven rijden. Een Internationaal Rijbewijs is niet nodig.

Douane

De reis naar het VK of de terugreis naar Nederland kan langer duren. Dit komt doordat de douane u of uw bagage kan controleren. Vanaf 2021 gelden namelijk de regels voor het meenemen van goederen uit een niet EU-land. Klik hier voor de eerdere berichtgeving wat u nu nog mee kunt nemen aan goederen zoals relatiegeschenken, souvenirs of aan contanten.

Vertraging of annulering

Reist u met een non-EU luchtvaartmaatschappij vanuit het VK naar Nederland en heeft u 4 uur vertraging of meer of is uw vlucht geannuleerd? Dan kunt u vanaf 2021 geen aanspraak meer maken op een compensatie vanuit de EU-verordening. Dit geldt dus voor vluchten van bijvoorbeeld British Airways of easyJet. Twijfelt u wat uw rechten zijn? Bekijk onze FAQ of neem contact op met onze Customer Service Desk.

Telefonie

Binnen de EU zijn afspraken gemaakt over de roaming van mobiele telefoons. Daar kunnen telecomproviders in het VK vanaf gaan wijken bij gebruik van uw Nederlandse telefoon, maar dat is nu nog niet het geval. Check altijd de ontvangen melding die u bij het binnentreden van het land per SMS ontvangt.

Wilt u een reis boeken naar het VK? Neem contact op met onze Travel Consultants. Zij helpen u graag verder. Bent u op zoek naar meer informatie over alle aanpassingen en regels naar aanleiding van de Brexit? Check dan https://www.gov.uk/transition.

Deel deze pagina
×

"Gewijzigde regels voor reizen naar het Verenigd Koninkrijk"

IATA gaat mobiliteit verbeteren

IATA gaat mobiliteit verbeteren

De International Air Transport Association (IATA) heeft de start aangekondigd van een wereldwijde projectgroep voor mobiliteitshulpmiddelen, om het vervoer van hulpmiddelen zoals rolstoelen te onderzoeken en te verbeteren. Dit met als

Lees verder
Zorgeloos op vakantie

Zorgeloos op zakenreis

Als u besluit om op zakenreis te gaan, wilt u natuurlijk een zorgeloze trip waarbij u zich volledig kunt focussen op uw werk of het doel van de zakenreis. Kies voordat

Lees verder
KLM Corporate SAF promgramma

KLM zet in op duurzame brandstof

Tijdens de coronapandemie is een duurzame luchtvaart nog meer in de spotlight komen te staan. Een effectieve manier om de ecologische voetafdruk te verkleinen, is het vervangen van fossiele brandstof door

Lees verder

Eerste TMC met ISO 27701

De behoefte aan bescherming en garantie van persoonlijke informatie blijft maar groeien. Europese privacyrichtlijnen, zoals de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG/GDPR), verplichten bedrijven om hierop in te anticiperen. Daarnaast geven ISO certificeringen

Lees verder