Gevaccineerden vanaf 8 november weer welkom in VS

Reizen naar de Verenigde Staten

De Verenigde Staten gaat vanaf 8 november ook reizigers toelaten met COVID-19 vaccins die goedgekeurd zijn door de World Health Organization (WHO). Op 20 september jl. werd aangekondigd dat in november de reisbeperkingen worden opgeheven voor volledig gevaccineerde reizigers uit 33 landen, waaronder Nederland. Toen was nog niet bekend welke vaccins zouden worden geaccepteerd en de exacte datum.

Ook door WHO goedgekeurde COVID-19-vaccins toegestaan

Centers for Diseases Control and Prevention (CDC), ook wel de Amerikaanse tegenhanger van onze Nederlandse RIVM, meldt deze week dat straks ook AstraZeneca is toegestaan bij internationale bezoekers aan de Verenigde Staten. Ondanks dat dit vaccin niet door de Amerikaanse medicijnautoriteit Food and Drug Administration (FDA) is goedgekeurd. Dit sluit aan bij het standpunt van IATA, dat alle vaccins die door de WHO zijn goedgekeurd ook in de Verenigde Staten zouden moeten worden gevalideerd.

Huidige inreisverbod

Het nu nog geldende inreisverbod heeft niets te maken met de nationaliteit, maar wel met het recente reisverleden. Momenteel is de enige mogelijkheid om vanuit Nederland de Verenigde Staten binnen te komen met de aanvraag van een NIE (National Interest Exception).

Met het opheffen van de reisbeperkingen per 8 november komt een einde aan het inreisverbod dat ruim anderhalf jaar geleden werd ingevoerd ter preventie van het coronavirus. Vanaf dan is het dan ook niet meer nodig om in quarantaine te gaan. Niet bij aankomst in Amerika en ook niet na terugkomst in de Europese Unie of in het Verenigd Koninkrijk.

Zakenreis boeken

Wilt u alvast een zakenreis boeken voor de periode vanaf 8 november? Neem contact op met onze Travel Consultants. Met onze Personal Touch staan wij 24×7 voor u klaar, om iedere reisaanvraag persoonlijk op te pakken en de juiste opties voor u en uw reizigers uit te zoeken. Zeker in deze tijd is het belangrijk dat er goed voorbereid op reis wordt gegaan en daar helpen wij u bij.

Bron: Reuters en Luchtvaartnieuws

Deel deze pagina
×

"Gevaccineerden vanaf 8 november weer welkom in VS"