Future proof op zakenreis

Als u binnenkort naar of via London Heathrow vliegt met een bij Star Alliance aangesloten airline, dan krijgt u een blik in de toekomst. Onlangs opende Airport Londen Heathrow namelijk een nieuwe terminal; T2. In T2 zijn geen incheckbalies meer beschikbaar voor economy class-passagiers. Deze reizigers maken alleen nog maar gebruik van een van de 81 selfservice incheckapparaten. Eventuele bagage kunnen zij afgeven bij een medewerker.

Toch een paar bemande balies

Voor first class-, business class- en Star Alliance Gold-passagiers zijn er wel bemande balies beschikbaar om in te checken. Zij kunnen ook gebruikmaken van de ‘fast track’ veiligheidscontrole. Voor de premium reizigers zijn er vier lounges gebouwd.

Verhuizing van 6 maanden

United Airlines verhuist het eerst naar T2. Alle 23 Star Alliance-leden die op Heathrow vliegen verhuizen de komende zes maanden naar het nieuwe gebouw, dat is ontworpen door Luis Vidal. Hierdoor wordt het gemakkelijker voor de passagier om over te stappen. Air Canada, Air China en ANA betrekken T2 vanaf 18 juni. In juli volgen Aegean, EVA Air, Thai en Turkish Airlines samen met Avianca, die op 4 juli a.s. van start gaat met een lijndienst Bogota-Londen. In september zijn Egyptair, Ethiopian Airlines, Scandinavian Airlines en Singapore Airlines aan de beurt. Het laatste plukje Star-carriers arriveert in oktober, namelijk Air New Zealand, Asiana Airlines, Austrian, Brussels Airlines, Croatia Airlines, LOT Polish Airlines, Lufthansa, South African Airways, Swiss en TAP Portugal.

heathrowairport.com

Deel deze pagina

Eerste TMC met ISO 27701

De behoefte aan bescherming en garantie van persoonlijke informatie blijft maar groeien. Europese privacyrichtlijnen, zoals de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG/GDPR), verplichten bedrijven om hierop in te anticiperen. Daarnaast geven ISO certificeringen

Lees verder
Oranje en rode reisadviezen

Een oranje wereld

De richtlijn van de overheid om tot half maart alleen echt noodzakelijk te reizen, heeft er toe geleid dat sinds woensdag 16 december jl. de reisadviezen voor de gehele wereld aangepast

Lees verder