Future proof op zakenreis

Als u binnenkort naar of via London Heathrow vliegt met een bij Star Alliance aangesloten airline, dan krijgt u een blik in de toekomst. Onlangs opende Airport Londen Heathrow namelijk een nieuwe terminal; T2. In T2 zijn geen incheckbalies meer beschikbaar voor economy class-passagiers. Deze reizigers maken alleen nog maar gebruik van een van de 81 selfservice incheckapparaten. Eventuele bagage kunnen zij afgeven bij een medewerker.

Toch een paar bemande balies

Voor first class-, business class- en Star Alliance Gold-passagiers zijn er wel bemande balies beschikbaar om in te checken. Zij kunnen ook gebruikmaken van de ‘fast track’ veiligheidscontrole. Voor de premium reizigers zijn er vier lounges gebouwd.

Verhuizing van 6 maanden

United Airlines verhuist het eerst naar T2. Alle 23 Star Alliance-leden die op Heathrow vliegen verhuizen de komende zes maanden naar het nieuwe gebouw, dat is ontworpen door Luis Vidal. Hierdoor wordt het gemakkelijker voor de passagier om over te stappen. Air Canada, Air China en ANA betrekken T2 vanaf 18 juni. In juli volgen Aegean, EVA Air, Thai en Turkish Airlines samen met Avianca, die op 4 juli a.s. van start gaat met een lijndienst Bogota-Londen. In september zijn Egyptair, Ethiopian Airlines, Scandinavian Airlines en Singapore Airlines aan de beurt. Het laatste plukje Star-carriers arriveert in oktober, namelijk Air New Zealand, Asiana Airlines, Austrian, Brussels Airlines, Croatia Airlines, LOT Polish Airlines, Lufthansa, South African Airways, Swiss en TAP Portugal.

heathrowairport.com

Deel deze pagina
Uitkijken naar een zakelijke bestemming

Uitkijken naar corporate events

Nu er allerlei versoepelingen worden doorgevoerd naar aanleiding van COVID-19, is het opstarten van corporate events weer mogelijk, zowel in Nederland als in het buitenland. Heeft u er al weer zin

Lees verder