Emirates Flight Catering kondigt enorme investering in zonne-energie aan

Emirates Flight Catering, de catering onderneming van onder andere Emirates Group, introduceert een nieuw solar park dat in totaal over ruim 8.000 zonnepanelen beschikt. Verwacht wordt dat deze ontwikkeling in totaal goed zal zijn voor een jaarlijkse uitstootvermindering van 3 miljoen kilogram aan broeikasgassen. Het initiatief is onderdeel van EKFC’s doorlopende investering in infrastructuur en draagt, met het oog op efficiënt gebruik van natuurlijke bronnen, bij aan de Dubai Clean Energy Strategy 2050. Deze strategie werd in 2015 gelanceerd door His Highness Sheikh Mohammed bin Rashid Al Maktoum met als doel het Emiraat in 2050 voor 75 procent te voorzien van schone energie.

Duurzaamheid centraal in strategie Emirates Group

Duurzaamheid is een enorm belangrijk onderdeel van de strategie van de Emirates Group. Verantwoord zakendoen met aandacht voor het milieu staat hoog in het vaandel. Dit nieuwste initiatief van Emirates Flight Catering creëert talloze mogelijkheden voor het verbeteren van het gebruik van natuurlijke bronnen en draagt daarmee bij aan het doel van Dubai om een wereldwijd centrum van schone energie en een groene economie te worden.

Vermindering van 15% aan traditionele energieconsumptie

Het nieuwe solar park beschikt in totaal over ruim 8.000 zonnepanelen en zal naar verwachting ruim 4.000 megawatt-uur aan elektriciteit genereren. Daarmee vermindert het bedrijf 15% van de traditionele energieconsumptie en als gevolg hiervan is er een afname van 3 miljoen kilogram aan CO₂-uitstoot. Dit staat gelijk aan het jaarlijkse elektriciteitsverbruik van wel 518 huishoudens. EKFC is daarnaast initiatiefnemer van een eigen recyclingprogramma waarbij ze onder andere plastic flessen en aluminium blikjes en folie scheiden.

Contact

Als u meer informatie wilt over Emirates, of als u uw ticket wilt boeken en zo het werk van Emirates Flight Catering wilt ervaren, neem dan contact op met de Travel Consultants van VCK Travel!

Deel deze pagina
×

"Emirates Flight Catering kondigt enorme investering in zonne-energie aan"