Elektronicaverbod op vluchten naar VS en UK

Naast de Amerikanen hebben gisteren ook de Britten een verbod afgekondigd op elektronische apparatuur als handbagage aan boord van vluchten uit verschillende landen in het Midden-Oosten. Smartphones en medische apparaten mogen nog wel mee de cabine in, maar alles wat groter is moet sinds dinsdag in de ruimbagage.

Alle airlines die uit en naar deze landen vliegen moeten zich aan de maatregel houden. Voor Groot-Brittanië gaat het om vluchten vanuit Turkije, Libanon, Jordanië, Egypte, Tunesië en Saudi-Arabië. Betrokken luchtvaartmaatschappijen zijn onder andere British Airways en EasyJet. De Britten passen de maatregel toe voor alle luchthavens uit de genoemde landen.

Voor Amerika gaat het deels om andere landen, en wel acht in totaal: Turkije, Egypte, Verenigde Arabische Emiraten, Qatar, Marokko, Saoedi-Arabië, Koeweit en Jordanië. Hierbij worden specifiek de luchthavens genoemd. In zes landen geldt de regel voor één luchthaven, in de Verenigde Arabische Emiraten en Saoedi-Arabië om twee; Dubai & Abu Dhabi en Riad & Jeddah.  

De reden van de onverwachte maatregel is volgens de overheid concrete terreurdreiging uit de hoek van Al Qaeda en lijkt verder geen verband te hebben met het inreisverbod dat de Amerikaanse president Trump tot tweemaal toe probeerde op te leggen.

Bron: NU.nl

Deel deze pagina
×

"Elektronicaverbod op vluchten naar VS en UK"