Dynamic Pricing leidt tot hogere tarieven

Tegenwoordig heeft u te maken met veranderende ticketvoorwaarden en variabele prijzen. Een goed voorbeeld is het zogenaamde “Dynamic Pricing” van KLM. Hierbij worden ticketprijzen gebaseerd op basis van seizoen en vooruitboekperiode: hoe eerder u boekt hoe voordeliger het tarief is. Daarbij speelt de periode waarin u reist ook nog een rol. Deze systematiek kennen we al jaren en heeft nu een vervolg gekregen met flexibele ticket deadlines.  

Flexibele ticket deadlines
De ticket deadline is de uiterste datum waarop uw ticket moet worden geprint. Tot die datum mag de reservering worden gewijzigd. Bij duurdere tarieven is het veelal toegestaan om het ticket pas kort voor vertrek te bevestigen, maar hierin schuilt een nieuw gevaar. Luchtvaartmaatschappijen wijzigen tegenwoordig regelmatig de ticket deadline van de bestaande boeking. Als uw ticket dan nog niet is afgegeven, loopt u het risico, dat uw reservering wordt geannuleerd en dat u alleen tegen een hoger tarief een nieuwe boeking kunt maken. De enige manier om dit te voorkomen is door het ticket direct te bevestigen.

Bevestig uw ticket op tijd
Om deze reden adviseren wij u het ticket voortaan meteen te laten printen, zodat uw reservering én het tarief zijn gegarandeerd. Alleen als u echt nog niet zeker bent of uw reis doorgaat kan het verstandig zijn om het ticket nog niet te bevestigen. Maar zelfs in die gevallen is het soms voordeliger om de wijzigingskosten te accepteren, dan een flexibel tarief te boeken met bovenstaande risico’s. Vraag onze Travel Consultants om advies, zij weten wat voor u de beste keus is. Wij zijn niet aansprakelijk voor de gevolgen van wijzigingen die door de luchtvaartmaatschappijen worden gemaakt en die tot een hogere ticketprijs leiden.

Deel deze pagina
×

"Dynamic Pricing leidt tot hogere tarieven"