Dichter bij elkaar met een ‘op afstand’ event

Op afstand vergaderen

Vanaf maart werken we allemaal zoveel mogelijk vanuit huis, schudden we elkaar niet meer de hand en is social distancing ineens de realiteit na de uitbraak van het coronavirus. Wat een gekke gewaarwording, vindt u ook niet? Wij vinden dat er minimaal vijf redenen zijn om in deze tijd een evenement te organiseren die zorgt voor verbinding, ontspanning en motivatie. Het brengt uw medewerkers, klanten en of relaties weer dichter bij elkaar.

Van thuiswerken naar samenwerken

Het vanuit huis werken vraagt veel. Loslaten, alleen en zelfstandig te werk gaan en het missen van contacten. Het heeft tijd gekost om hier aan te wennen en als we de richtlijnen van de RIVM volgen, kan die periode zo een half jaar worden.

Gelukkig bestaan er voldoende technische mogelijkheden die het op afstand samenwerken makkelijker maakt, zoals videogesprekken en de groepschat. Maar dit is toch anders dan echt met elkaar in dezelfde ruimte zijn en waarbij de non-verbale communicatie een belangrijk onderdeel is van samenwerken. COVID-19 maakt alles anders.

Vijf redenen

Door de versoepelingen die de laatste weken mondjesmaat worden doorgevoerd, kunnen we ook weer aan het idee wennen dat we straks terug naar kantoor gaan of dat we onze relaties weer kunnen bezoeken. Hoe kunt u dit voorbereiden, zodat iedereen met dezelfde spirit aan de slag gaat?

Het organiseren van een evenement in het coronatijdperk kan hierbij helpen. Hierbij vijf redenen waarom u dat echt moet overwegen.

  • Bedank uw medewerkers en uw relaties voor hun inzet en flexibiliteit van de afgelopen periode in de individuele lockdown.
  • Om samen voor te bereiden op een vernieuwde samenwerking, in plaats van het alleen en zelfstandig werken.
  • Om het groepsgevoel terug te krijgen en te versterken.
  • Het geeft een energy booster.
  • Een tevreden team is gemotiveerd en betrokken.

Genoeg ingrediënten

De Project Managers van het Corporate Events team van VCK Travel hebben genoeg ideeën om samen met u een goed evenement te organiseren. Met de juiste ingrediënten wordt er een fantastisch menu voor u samengesteld waar nog lang over na wordt gesproken, want dat is wat u wilt.

Breng uw team dichter bij elkaar met een ‘op afstand’ event. Dit kan een online evenement zijn waarbij iedereen vanuit huis mee doet, maar ook een nationaal of internationaal evenement waarbij er rekening wordt gehouden met de 1,5 meter afstand. Want die mogelijkheden zijn er ook.

Buitenlandse ervaring

Steeds meer landen stellen hun landsgrenzen open na de COVID-19 uitbraak. Bij VCK Travel houden wij dit goed in de gaten en zijn wij op de hoogte van alle ‘spelregels’ van landen, maar ook van luchtvaartmaatschappijen, openbaar vervoermaatschappijen, hotels en vergaderlocaties. Wij adviseren u graag in deze.

Checklist

Aan de hand van een checklist controleren wij locaties of zij voldoen aan de door de RIVM opgestelde regels. In het buitenland controleren wij de locatie uiteraard op de regels en maatregelen die in het desbetreffende land gelden. Wij ondersteunen u hierbij in uw Duty of Care en zorgen voor een geslaagd event.

Van gedachte wisselen

Benieuwd naar social distancing events? Neem contact op met ons Corporate Events team en de Project Managers sparren met u verder om zo een programma voor u op te stellen voor een event om nooit meer te vergeten. Of vul nu het afspraakformulier in en zij nemen contact met u op.

Deel deze pagina
×

"Dichter bij elkaar met een ‘op afstand’ event"