Delta Airlines test Parallel Reality

Parallel Reality Signage

We kennen allemaal wel die enorme borden op de luchthavens waar je op basis van je vertrektijd je vluchtnummer moet opzoeken om vervolgens de hele rij naar rechts te volgen om je gate op te zoeken en of je misschien vertraging hebt. Voor die borden staan meestal hele groepen mensen op elkaar gepakt te turen en te wijzen, boarding passen uit hun zak vissend om te kijken wat nou precies hun vluchtnummer is.

Dat moet veel handiger kunnen dachten ze bij Delta. Sinds afgelopen zomer test Delta Airlines op de luchthaven van Detroit “Parallel Reality” borden. Reizigers die aan deze test deelnemen worden door deze borden persoonlijk verwelkomd en zien in 1 oogopslag alle informatie die ze nodig hebben: vluchtnummer, vertrektijd, hun gate en hoe lang het duurt om naar die gate toe te lopen.

Omdat de borden gebruik maken van pixels die miljoenen afzonderlijke lichtstralen naar de ogen van afzonderlijke passagiers kunnen projecteren, zien de passagiers alleen hun eigen informatie en blijft daarmee hun privacy gewaarborgd. Passagiers die naast elkaar staan en naar hetzelfde bord kijken, zien parallel van elkaar dus alleen hun eigen realiteit: hun naam en (vlucht)gegevens. Vandaar de naam: “Parallel Reality”.

Met deze technologie hoopt Delta in de nabije toekomst de hele ervaring op luchthavens  “Walking Speed” te maken: Passagiers worden automatisch geïdentificeerd met Digital ID, krijgen al hun informatie via Parallel Reality en hoeven niets anders te doen dan zich hands-free op hun eigen loopsnelheid naar hun gate te begeven.

Lees hier meer over Parallel Reality, Digital ID en Walking Speed.

Deel deze pagina
×

"Delta Airlines test Parallel Reality"