De voor- en nadelen van één boeking of aparte boekingen

We kennen allemaal wel de situatie dat we met familie of vrienden reizen. Voor de handigheid boeken we dan gezellig met z’n allen tegelijk en vinden het dan redelijk normaal als we één reservering hebben. Maar ook zakelijk gebeurt het regelmatig dat er met anderen wordt gereisd, bijvoorbeeld met collega’s of klanten. Wat vindt u er dan van dat een wildvreemde de paspoortgegevens van u of uw medewerker ziet in de boeking? In deze tijd, waarin er vrijwel elke dag wel een melding komt van gestolen persoonsgegevens, kunnen we daarin niet terughoudend genoeg zijn.

Het door ons laten boeken van samen reizende passagiers gebeurt normaliter in één boeking en dat heeft voordelen. Het is handig, efficiënter, het voorkomt bepaalde problemen en is in de meeste gevallen goedkoper. Bij een overboeking laat de airline de samen reizende groep in takt en weigert boarding voor allemaal of voor niemand uit het gezelschap. Op die manier voorkomen we dat iemand uit het gezelschap achter blijft, terwijl de rest wel gewoon vertrekt. Bij vluchtwijzigingen en andere onverwachte situaties geldt hetzelfde. Ook bij de toewijzing van stoelen aan boord is een samen reizend gezelschap op die manier zekerder van stoelen bij elkaar. Daarnaast heeft het ook een financieel voordeel, bij één boeking kunt u soms te maken hebben met één fee. Maar een samen reizende groep in dezelfde boeking heeft een belangrijk nadeel: inzicht in de data van de medepassagiers!

Hoe wilt u omgaan met data privacy in uw reisbeleid? Word bewust van de voor- en nadelen van één boeking in vergelijking tot aparte boekingen. Als u wilt voldoen aan data privacy, is de enige oplossing om samen reizende passagiers allemaal apart te boeken, waardoor de persoonsgegevens van de reizigers niet door elkaar in te zien zijn. Dit betekent wel dat u bij meerdere boekingen meerdere fees betaalt. Geef tijdens de boeking bij de Travel Consultant aan als u een gesplitste boeking wilt. En om de bovenstaande voordelen van een groepsboeking ook te krijgen bij een gescheiden boeking, kunt u doorgeven dat deze personen samen reizen. Hierdoor wordt elke boeking door de Travel Consultant voorzien van een opmerking voor de luchtvaartmaatschappij, zodat deze kan zien dat er samen wordt gereisd. Boekt u zelf via onze online bookingtool AirGo, dan worden de boekingen al apart per reiziger gemaakt en dient u er alleen op te letten dat u bij lowcost vluchten zelf de boekingen apart maakt.

Heeft u vragen over het opsplitsen van de boekingen? Neem dan contact op met uw vaste Account Manager of Travel Consultant van uw regionale VCK Travel zakenreisbureau.

Beluister dit bericht
Deel deze pagina
×

"De voor- en nadelen van één boeking of aparte boekingen"