De trein wint terrein

Steeds meer zakenreizigers raken overtuigd dat de trein een goed, comfortabel en duurzaam alternatief is. Bovendien wordt van deur tot deur de trein regelmatig als sneller ervaren. Terwijl het landschap met 300 km per uur voorbij trekt, geniet de reiziger van ruime zitplaatsen in een rustige omgeving. Dankzij snelle WiFi kan er worden gewerkt terwijl de device aan boord wordt opgeladen. Uitgerust en goed voorbereid komt de reiziger aan op zijn bestemming.

De toename van de populariteit van de trein is terug te zien in de toenemende capaciteit en de ontwikkelingen.

Nieuwe Thalys verbindingen en renovatie van treinen
Vanaf april 2019 heeft Thalys haar netwerk uitgebreid. Interessant voor de zakelijke reiziger is de verbinding naar de luchthaven Charles de Gaulle, een drukke hub in Europa voor zowel intercontinentale vluchten als voor treinen naar het zuiden. Ook is het een internationaal meeting point voor veel multinationals. Kortom: Nederlandse reizigers doen goede zaken nu Thalys twee keer per dag rechtstreeks in 3.29 uur van Amsterdam naar Charles de Gaulle rijdt.

Tevens worden vanaf medio 2019 alle treinstellen vernieuwd. Dit leidt niet alleen tot verfraaiing, maar ook tot nóg meer comfort en capaciteit: 7% extra zitplaatsen.

Rechtstreekse Eurostar uit Londen
Het was al mogelijk om vanuit Nederland in ca 4.5 uur in hartje Londen te zijn. De terugreis gaat nu echter nog vlotter: vliegensvlug van Londen naar Rotterdam of Amsterdam; maar dan met de directe, spiksplinternieuwe Eurostar. De rechtstreekse Eurostar rijdt al tweemaal per dag vanuit Londen naar Amsterdam; vanaf 11 juni wordt dit doordeweeks driemaal per dag. Na ruim drie uur stapt u uit in Rotterdam en pakweg 40 minuten later in Amsterdam. De directe Eurostar vertrekt dan om 7.16 uur, 11.04 uur en 17.16 uur van Londen St. Pancras. Daarnaast zijn er elke dag meerdere opties met een overstap in Brussel-Zuid.

Richting Engeland is nu nog altijd een overstap op Brussel-Zuid nodig. De overheden werken hard om de paspoortcontrole in Amsterdam en Rotterdam voor elkaar te krijgen.

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden van de trein voor u? Neem contact op met uw eigen Travel Consultant.

Deel deze pagina