Chartervluchten een goed alternatief voor lijndienstvluchten

Chartervlucht als alternatief voor een lijndienstvlucht

Nu vele commerciële lijndienstvluchten nog niet beschikbaar zijn, zijn chartervluchten voor sommige klanten een goed alternatief. Chartervluchten zijn vluchten die niet volgens een vaste dienstregeling uitgevoerd worden, maar ad-hoc in opdracht van één of meer klanten die een groep mensen samen willen laten reizen. Feitelijk wordt er een vliegtuig op maat gehuurd voor de dag, het tijdstip en de route die de klant wenst. Zo hebben wij onlangs een chartervlucht verzorgd voor een bedrijf in de offshore industry, die een aantal medewerkers naar een project in Turkije moest sturen. Met onze expertise zijn de zakenreizigers van deze klant op de juiste bestemming aangekomen.

Meer externe factoren

In sommige situaties zijn chartervluchten een ideale vervanger voor de lijndienstvluchten. Zo kan de reiziger ook naar luchthavens die dichter bij de eindbestemming zijn gelegen dan waar de normale lijndienstvluchten naar toe gaan. Groningen kan bijvoorbeeld handiger zijn voor reizigers die eigenlijk in Delfzijl moeten zijn. Maar ook zijn er meer luchthavenopties om vanaf te vertrekken. Een ander bijkomend voordeel is dat de social distancing aan boord van uw ‘eigen’ vlucht gemakkelijker gerealiseerd kan worden.

Bij dit soort boekingen komt alleen veel meer kijken dan bij het boeken van een lijndienstvlucht. Lokale autoriteiten, landingsrechten maar ook de COVID-19 regels van het inreizende land en van de chartermaatschappij. Uitdagingen waar wij bij VCK Travel onze tanden in zetten en alles aan doen om de klant verder te helpen. Dat extra stapje is al standaard in onze dienstverlening opgenomen en ook nu juist van belang in het coronatijdperk waarbij klanten soms met de handen in het haar zitten met ingewikkelde vraagstukken.

Benodigde kennis

Dat er voor charter-boekingen veel kennis en ervaring is vereist, blijkt uit de vele wijzigingen die ontstaan zijn na het eerste geoffreerde voorstel aan deze klant. Aanpassingen in het aantal personen en hun bagage zorgden ervoor dat er een groter toestel gevonden moest worden. De lokale autoriteiten werkten in eerste instantie niet mee, waardoor geplande vertrekdata diverse keren uitgesteld werden. Maar ook het uitblijven van landingsrechten zorgden hiervoor. Uiteindelijk is gekozen voor een vertrek vanaf Maastricht, omdat daar een geschikt toestel stond die vele malen goedkoper was dan een beschikbaar toestel op Schiphol.

Een goede samenwerking tussen VCK Travel, de chartermaatschappij, de klant en lokale contacten heeft er uiteindelijk voor gezorgd dat de zakenreizigers, nadat zij uit voorzorg eerst 14 dagen in quarantaine hebben gezeten, nu op de plek van bestemming zijn om deel te nemen aan hun project.

Zomaar één van de vele voorbeelden die aangeven wat wij als travel management company voor u kunnen betekenen. Heeft u ook een reisaanvraag die niet via de commerciële lijndiensten uitgevoerd kan worden omdat deze momenteel niet vliegen? Laat het ons weten door contact met ons op te nemen en wij zorgen er voor dat wij u verder kunnen helpen.

Beluister dit bericht
Deel deze pagina
×

"Chartervluchten een goed alternatief voor lijndienstvluchten"

IATA gaat mobiliteit verbeteren

IATA gaat mobiliteit verbeteren

De International Air Transport Association (IATA) heeft de start aangekondigd van een wereldwijde projectgroep voor mobiliteitshulpmiddelen, om het vervoer van hulpmiddelen zoals rolstoelen te onderzoeken en te verbeteren. Dit met als

Lees verder
Zorgeloos op vakantie

Zorgeloos op zakenreis

Als u besluit om op zakenreis te gaan, wilt u natuurlijk een zorgeloze trip waarbij u zich volledig kunt focussen op uw werk of het doel van de zakenreis. Kies voordat

Lees verder
KLM Corporate SAF promgramma

KLM zet in op duurzame brandstof

Tijdens de coronapandemie is een duurzame luchtvaart nog meer in de spotlight komen te staan. Een effectieve manier om de ecologische voetafdruk te verkleinen, is het vervangen van fossiele brandstof door

Lees verder