Boekingsgegevens conform paspoort

Deborah of Debby, Daniel Jan of Daan, Constantijn of Stijn… Het één is een paspoortnaam en het ander een roepnaam. Op de officiële papieren bij onze geboorte wordt er soms iets anders ingevuld dan hoe wij dagelijks genoemd worden.

Het is slechts een greep uit de verschillen tussen roepnamen en de zogenoemde paspoortnamen. Een roepnaam is de naam waarmee je familie en collega’s je dagelijks aanspreken. Je bent vaak zo gewend aan deze naam, dat er soms geen rekening mee wordt gehouden dat dit niet de paspoortnaam is.

Bij het maken van een boeking is het belangrijk dat de officiële paspoort naam wordt doorgegeven. Wanneer de naam uit het paspoort en de naam bij de boeking niet overeenkomen, kan dit veel tijd en geld kosten. Soms is het moeten kopen van een nieuw ticket hier zelfs het gevolg van. Let er daarom altijd goed op dat de gegevens conform paspoort worden doorgegeven aan de Travel Consultant of in uw reisaanvraag. Zoals u natuurlijk weet, mogen wij in het kader van de AVG geen kopie van het paspoort ontvangen. 

Zelfs één letter verschil kan grote gevolgen hebben. Heeft u vragen over uw juiste gegevens of uw boeking? Neem dan contact op met uw vaste Travel Consultant van uw regionale VCK Travel zakenreisbureau.

Beluister dit bericht
Deel deze pagina
×

"Boekingsgegevens conform paspoort"