Airport Transit Visum Parijs

Sinds kort is het voor reizigers met een Filipijnse of Centraal-Afrikaanse Republiek nationaliteit verplicht een Airport Transit Visum (ATV) in bezit te hebben als zij met een Marine of Offshore ticket reizen via de luchthaven in Parijs naar een ander niet-Schengenland. Deze regel geldt niet als zij al in het bezit zijn van een Schengen visum.

Vrijstellingen
De standaard vrijstellingen van een Airport Transit Visum zijn van toepassing op:
– Passagiers die in het bezit zijn van een visum uitgegeven door Bulgarije, Canada, Kroatië, Cyprus, Ierland, Japan, Roemenië, Amerika of het Verenigd koninkrijk reizend naar een niet-Schengenland. En visa versa. 
– Passagiers die in het bezit zijn van een verblijfsvergunning uitgegeven door Andorra, Bulgarije, Canada, Kroatië, Cyprus, Ierland, Japan, Roemenië, San Marino, Amerika of het Verenigd Koninkrijk.

Verder wordt passagiers met bovengenoemde nationaliteiten aangeraden te reizen met een geldig visum voor kort verblijf (C type). Over de regelgeving omtrent zeevarende passagiers wordt momenteel nog gediscussieerd.

Heeft u vragen over visa en andere regelgeving met betrekking tot uw zakenreis? Neem dan contact met ons op, wij informeren u graag.

Deel deze pagina