Airport Transit Visum Parijs

Sinds kort is het voor reizigers met een Filipijnse of Centraal-Afrikaanse Republiek nationaliteit verplicht een Airport Transit Visum (ATV) in bezit te hebben als zij met een Marine of Offshore ticket reizen via de luchthaven in Parijs naar een ander niet-Schengenland. Deze regel geldt niet als zij al in het bezit zijn van een Schengen visum.

Vrijstellingen
De standaard vrijstellingen van een Airport Transit Visum zijn van toepassing op:
– Passagiers die in het bezit zijn van een visum uitgegeven door Bulgarije, Canada, Kroatië, Cyprus, Ierland, Japan, Roemenië, Amerika of het Verenigd koninkrijk reizend naar een niet-Schengenland. En visa versa. 
– Passagiers die in het bezit zijn van een verblijfsvergunning uitgegeven door Andorra, Bulgarije, Canada, Kroatië, Cyprus, Ierland, Japan, Roemenië, San Marino, Amerika of het Verenigd Koninkrijk.

Verder wordt passagiers met bovengenoemde nationaliteiten aangeraden te reizen met een geldig visum voor kort verblijf (C type). Over de regelgeving omtrent zeevarende passagiers wordt momenteel nog gediscussieerd.

Heeft u vragen over visa en andere regelgeving met betrekking tot uw zakenreis? Neem dan contact met ons op, wij informeren u graag.

Deel deze pagina

Eerste TMC met ISO 27701

De behoefte aan bescherming en garantie van persoonlijke informatie blijft maar groeien. Europese privacyrichtlijnen, zoals de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG/GDPR), verplichten bedrijven om hierop in te anticiperen. Daarnaast geven ISO certificeringen

Lees verder
Oranje en rode reisadviezen

Een oranje wereld

De richtlijn van de overheid om tot half maart alleen echt noodzakelijk te reizen, heeft er toe geleid dat sinds woensdag 16 december jl. de reisadviezen voor de gehele wereld aangepast

Lees verder