Aangescherpte douanecontrole Nieuw Zeeland

De Nieuw Zeelandse douane kan per 1 oktober 2018 reizigers bij binnenkomst vragen om meegenomen elektrische apparaten te openen of om de code te geven voor het openen van het apparaat.

De aangescherpte controle is van toepassing op een meegenomen laptop, notebook, tablet, mobiele telefoon en of digitale camera. Dit is alleen mogelijk indien de Nieuw Zeelandse douane een redelijk vermoeden heeft dat de reiziger betrokken kan zijn bij criminele activiteiten. Een weigering van deze controle kan in het ergste geval leiden tot een boete van $5,000 (Nieuw Zeelandse dollar).

Wilt u meer informatie over de douaneregels van Nieuw Zeeland? Raadpleeg dan hier de website van de Nieuw Zeelandse douane of neem contact op met onze Travel Consultants. Zij assisteren u graag.

Bron: ANVR

Deel deze pagina
×

"Aangescherpte douanecontrole Nieuw Zeeland"

Met Finnair naar Azië

Finnair, de korte noordelijke route tussen Europa en Azië. In de afgelopen jaren is Finnair uitgegroeid tot een belangrijke luchtvaartmaatschappij in het verkeer tussen Europa en achttien grote steden in Azië.

Lees verder

De trein wint terrein

Steeds meer zakenreizigers raken overtuigd dat de trein een goed, comfortabel en duurzaam alternatief is. Bovendien wordt van deur tot deur de trein regelmatig als sneller ervaren. Terwijl het landschap met

Lees verder