Home > Nieuws > Aangescherpte douanecontrole Nieuw Zeeland

Aangescherpte douanecontrole Nieuw Zeeland

dinsdag 9 oktober 2018

De Nieuw Zeelandse douane kan per 1 oktober 2018 reizigers bij binnenkomst vragen om meegenomen elektrische apparaten te openen of om de code te geven voor het openen van het apparaat.

De aangescherpte controle is van toepassing op een meegenomen laptop, notebook, tablet, mobiele telefoon en of digitale camera. Dit is alleen mogelijk indien de Nieuw Zeelandse douane een redelijk vermoeden heeft dat de reiziger betrokken kan zijn bij criminele activiteiten. Een weigering van deze controle kan in het ergste geval leiden tot een boete van $5,000 (Nieuw Zeelandse dollar).

Wilt u meer informatie over de douaneregels van Nieuw Zeeland? Raadpleeg dan hier de website van de Nieuw Zeelandse douane of neem contact op met onze Travel Consultants. Zij assisteren u graag.

Bron: ANVR

"Aangescherpte douanecontrole Nieuw Zeeland"

Qatar introduceert de Qsuite

dinsdag 16 oktober 2018

Ongestoord vergaderen tijdens uw vlucht? Neem dan plaats in de Qsuite van Qatar.  In deze nieuwe Business Class kan een aparte cabine gecreëerd worden voor vier personen,...

Lees verder

Storm Callum nadert Ierland

donderdag 11 oktober 2018

Met Eirann, de Ierse meteorologische dienst, heeft een weerswaarschuwing met de status oranje afgegeven voor Storm Callum, die op 11 en 12 oktober de kust van Ierland zal bereiken.

Lees verder